Super Brain mix 100g organski Beyond

870 RSD

Super Brain Mix pomaže optimalno funkcionisanje mozga i nervnog sistema kao i celokupnog organizma.

Super Brain mix 100g

Organski Super Brain Mix Beyond nastao je pažljivim odabirom sastojaka vrhunskog organskog kvaliteta.Ovaj izuzetan MIX čine adaptogene biljke koje su vekovima korišćene u ajurvedskoj medicini i medicini naroda sa Anda.

Sastav:

organska brami bakopa u prahu (30%), organska ašvaganda u prahu (25%), organska maka u prahu (25%), organska lukuma u prahu (20%)

Brain mix sastavljen je tako da potpomogne optimalno funkcionisanje mozga i nervnog sistema kao i celokupnog organizma. Sadrži brami bakopu, ašvagandu i maku. Lukuma je dodata kao prirodni zaslađivač.

Organski Mix možete koristiti pri pravljenju šejkova i smutija, možete ga rastvoriti u vodi ili soku ili dodati u kaše, čia puding ili musli.

Brami Bacopa

Bakopa je poznata i kao „tonik za mozak“ koji ima sposobnost da reguliše i poboljša učenje, raspoloženje, pamćenje, koncentraciju, apetit i još mnoge druge. Povećava intelektualne sposobnosti učenja, memoriju i mentalnu snagu.

Svakodnevno konzumiranje ove magične biljke dovodi do poboljšanja dotoka krvi u mozak, podstiče stvaranje novih nervnih ćelija, kao i rast završetaka nervnih ćelija.

Bakopa je veoma moćan antioksidans i uvrđeno je da smanjuje simptome depresije i anksioznosti.

Takođe, istraživanja su pokazala da je veoma efikasan i kod sidroma hiperaktivnosti.

Ova biljka čuva pamćenje. Naime, svi lekovi iz grupe antiholinergika koji se inače koriste za lečenje vrtoglavice, hroničnih plućnih bolesti i slično, mogu da oštete pamćenje, a bakopa neutrališe njihov efekat.

Dokazano je da pomaže kod nekoliko neuroloških poremećaja, kao što su Alchajmerova bolest, šizofrenija i epilepsija.

Kod ove biljke je veoma važno to što ima moć da neutrališe toksičnost aluminijuma. Nagomilavanje aluminijuma u mozgu je razlog gubitka pamćenja, a neki od istraživača smatraju da je to i odgovorno za razvoj Alchajmerove bolesti.

Ašvaganda

Ashwagandha se koristi kod artritisa, anksioznosti, bipolarnog poremećaja, poremećaja pažnje i hiperaktivnosti (ADHD), ravnoteže, opsesivno-kompulzivnog poremećaja, problema sa spavanjem (nesanica), tumora, tuberkuloze, astme, leukoderma, bronhitisa, bola u leđima, fibromijalgija, menstrualnih problema, štucanja, Parkinsonove bolesti i hronične bolesti jetre.

Koristi se i za smanjenje neželjenih efekata lekova koji se koriste za lečenje raka i šizofrenije.

Ashvagandha se koristi za smanjenje nivoa masti i šećera u krvi.

Ashwagandha se takođe koristi kao “adaptogen” koji pomaže telu da se nosi sa svakodnevnim stresom i kao opšti tonik.

Neki ljudi, takođe, koriste Ashwagandhu za poboljšanje sposobnosti razmišljanja, smanjenje bola i oticanja (upale) i sprečavanja efekata starenja. Koristi se i za probleme plodnosti kod muškaraca i žena i za povećanje seksualne želje.

Ashwagandha se nanosi na kožu za tretiranje rana, bolova u leđima i jednostrane paralize (hemiplegija).

Dejstva Make za oba pola:

Antioksidant, afrodizijak, poboljšava cirkulaciju, revitalizira, umanjuje depresiju i anksioznost, stimuliše rad moždnih ćelija, podstiče memoriju i mentalne sposobnosti, reguliše hormonani sistem, povećava fizičku izdržljivost i snagu, daje energiju, podmladjuje ceo organizam.

Dejstvo make na žene:

Najbolji prirodni preparat za menopauzu, na prirodan način zamenjuje hormonalnu terapiju,otklanja siptome PMS-a, endometrioze, policističnih jajnika, reguliše neredovne menstrualne cikluse, povećava plodnost, povećava libido, vraća seksualnu želju, reguliše rad tireoidne žlezde, smanjuje osteoporozu, daje mladalački sjaj i mekoću koži i kosi, povećava vlažnost sluzokože.

Dejstvo make na muškarce:

Povećava plodnost, libido i potenciju, povećava broj i pokretljivost spermatozoida, povećava volumen sperme, povećava seksualnu snagu, smanjuje uvećanu prostatu, otklanja često mokrenje, rešava probleme kod prerane ejakulacije, smanjuje erektivnu disfunkciju, povećava fizičku izdržljivost i vitalnost.

Lukuma

Lukuma je daleko hranljivija i zdravija od većine drugih zaslađivača. Sadrži vitamin C, kao i 14 minerala, među kojima posebno kalijum, natrijum, kalcijum, magnezijum i fosfor.

Ova kombinacija je dobra za zdravlje kostiju i zuba. Fosfor je takođe značajan za proces varenja i ravnotežu hormona.

U Južnoj Americi, lukuma se vekovima koristila kao medicinska biljka, zahvaljujući njenim snažnim antiinflamatornim efektima. Savremena istraživanja su ukazala na nekoliko zdravstvenih dobrobiti lukume.

Lukuma sadrži brojne antioksidanse.

Na primer, posebno je bogata polifenolima i karotinoidima, supstancama koje su poznate po antiupalnim svojstvima i povoljnom delovanju na zdravlje srca.

Pri tome, lukuma je posebno bogara ksantofilima, karotiniodima koji joj daju njenu lepu žutu boju. Smatra se da su ksantofili posebno dobri za zdravlje očiju i dobar vid.

Iako je lukuma slatka, ona ima nizak glikemijski indeks.

Takođe, ima određena svojstva koja pomažu da doprinese prevenciji dijanetesa tip.

Delom je to zato što se većinom sastoji od složenih ugljenih hidrata, a bogata je rastvorljivim biljnim vlaknima koja doprinose regulisanju nivoa šećera u krvi.

Neka istraživanja, obavljena u epruveti, ukazala su da lukuma može da u toj meri doprinese poboljšanju osetljivosti na insulin i regulaciji šećera u krvi nakon obroka da se njeni efekti mogu porediti sa efektima nekih lekova za snižavanja šećera.

Ovaj efekat se pripisuje tome što lukuma ometa delovanje alfa-glukozidaze, enzima koji razlaže složene šećere na proste (koji opet naglo podižu nivo šećera u krvi). Ipak, potrebno je više istraživanja da se sve to dodatno potvrdi na ljudima.

Lukuma je bogata polifenolima, lukuma može da pomogne u prevenciji povišenog krvnog pritiska i srčanih oboljenja.

Jedno istraživanje u epruveti je utvrdilo da lukuma može da spreči delovanje ACE (angiotenzin I-konvertujućeg enzima) koji utiče na povišenje pritiska, i da na taj način pomogne sniženju krvnog pritiska. Ipak, i ovde su potrebna dodatna klinička istraživanja da se to potvrdi.

Nutritivna vrednost u 100g:
  • Energ.vrednost 1314 kJ 314 kcal
  • Proteini 9g
  • Ugljeni hidrati 49g
  • od kojih šećeri og
  • Masti 0.8g
  • od kojih zasićene masne kiseline og
  • Biljna vlakna 37g
  • So 1,2g

Način upotrebe:

Super Brain Mix možete koristiti pri pravljenju šejkova i smutija, možete ga rastvoriti u vodi ili soku ili dodati u kaše, čia puding ili musli.

Alergen info:

Nema alergena

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI

Pakovanje 80g Beyond

Cena se redovno ažurira

Pakovanje 80g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top