Lan organski 500g Beyond

520 RSD

Konzumiranje semenki lana smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti, karcinoma, šloga i dijabetesa.

Lan organski 500g Beyond

Semenke lana odlikuju se sa visokim sadržajem omega-3 i omega-6 masnih kiselina, sadrži 25-40% ovog dragocenog ulja. Ne samo kao dodatak ishrani već i kao zdrava opcija za ishranu. Ovo seme je takođe bogato vitaminom F, koji obuhvata linolnu i linoleinsku kiselinu, ključne za zdravlje organizma.

Sa svojih 25% proteina, laneno seme je izuzetno hranljivo i bogato belančevinama, što ga čini važnim izborom za uravnoteženu ishranu.

Sadrži prvoklasnu sluz, gliceride nezasićenih masnih kiselina, masno ulje, supstance koje olakšavaju bol i razne vitamine.

Brojni dokazi podržavaju tvrdnju da uključivanje ovih semenki u ishranu može smanjiti rizik od srčanih oboljenja, karcinoma, moždanog udara i dijabetesa.

Osim toga, semenke lana sadrže razne korisne materije poput vitamina E i B, kalcijuma, magnezijuma, kalijuma, selena, cinka i fosfora.

Lingini, prisutni u lanu, su fitoestrogeni sa antioksidativnim svojstvima i pokazali su se efikasnim u tretmanu hormonski zavisnih tumora. Vlakna prisutna u lanenom semenu su korisna za varenje, zdravlje creva, održavanje telesne težine i regulaciju holesterola.

Dobre masti su ključne za zdravlje srca i krvnih sudova, dok se vlakna bave upalnim procesima u organizmu, kao što su oni povezani sa Parkinsonovom bolešću, artritisom i astmom.

Laneno seme je takođe poznato po blagom laksativnom delovanju, pomažući u prevenciji zatvora i regulisanju crevne flore, dok bogatstvo kvalitetnim biljnim proteinima čini laneno seme idealnim izborom za vegetarijance.

Upotreba:

Semenke treba samleti pre konzumiranja kako bi se oslobodile hranljive materije, budući da je opna semena gotovo nesvarljiva ako se konzumira cela. Preporučuje se konzumiranje samlevenog lanenog semena odmah nakon mlevenja, jer brzo oksidiše, osim ako nije specijalno pakovano da zadrži svežinu.

Sastav:

Organski lan

Nutritivna vrednost lana u 100g:

Energetska vrednost 534 kCal

Proteini 18g

Ugljeni hidrati 28g

Vlakna 27g

Masti 42g

Od kojih zasićene 3g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top