Suncokret sirov organski 500g Beyond

480.00RSD

Suncokret štiti organizam od brojnih degenerativnih bolesti današnjice, poput kardiovaskularnih i malignih oboljenja.

Suncokret sirov organski 500g

Sirov suncokret sadrži snažne antioksidanse – vitamin E i selen. Antioksidansi imaju sposobnost neutralizacije štetnih slobodnih radikala. Na taj način štite organizam od brojnih degenerativnih bolesti današnjice, poput kardiovaskularnih i malignih oboljenja.

Zbog povoljnog sadržaja esencijalne linolne masne kiseline, vitamina E i proteina redovni unos suncokretovih semenki vlaži suvu i dehidriranu kožu, a može biti od koristi i kod ekcema.

U sirovom semenu je sva energija biljke i tu su koncentrisani svi hranljivi sastojci koji su neophodni biljci za rast i razvoj.

Semenke energetski veoma bogate i posebno se preporučuju kod mentalnih naprezanja i korišćenja kompjutera, učenicima i studentima i kod izuzetnih intelektualnih aktivnosti. Semenje generalno sadrži visok procenat fosfora, čak 20 puta više od ribljeg mesa, koje je poznato po visokom sadržaju fosfora.

Semenke sadrže veliki procenat biljnog ulja u svom sastavu, odličan su izvor vitamina E i B1,  mangana, magnezijuma, bakra, selena, vitamina B5.

Takođe sadrži folnu kiselinu i prehrambena vlakana.  Šaka semenki odlično utažuje glad, ali i nudi pregršt korisnih sastojaka.

Veoma dobar izvor i raznih minerala, Ca, P, Mg, Na, K i Fe. Sve to zajedno s obiljem vitamina E čine ga izvrsnom namirnicom koju bi trebalo redovno koristiti. Osušene i pržene semenke bogate su belančevinama gotovo koliko i meso, te se često koriste u pripremanju raznih jela.

Ulje suncokreta vlaži suvu i dehidriranu kožu, a može biti od koristi i kod ekcema.

Za povećanje broja spermatozoida najbolji je L-arginin kojeg prilično sadrži seme suncokreta, pa se preporučuje konzumiranje 60 g semenki suncokreta dnevno, nekoliko meseci. Često se koriste u pripremanju raznih jela. Sadrže snažne antioksidanse – vitamin E i selen.

Antioksidansi imaju sposobnost neutralizacije štetnih slobodnih radikala .Oni štite organizam od brojnih degenerativnih bolesti današnjice, poput kardiovaskularnih i malignih oboljenja. Zbog povoljnog sadržaja esencijalne linolne masne kiseline, vitamina E i proteina.

Redovni unos semenki vlaži suvu i dehidriranu kožu, a može biti od koristi i kod ekcema.

Način upotrebe:

Omiljene su grickalice i učestali dodatak hlebu, mogu biti odličan dodatak žitaricama, jogurtu ili salati od tune ili piletine. Obična pečena jaja će dobiti poseban ukus ako im se dodaju semenke suncokreta.

Propržene i samlevene semenke upotpuniće i razna variva i soseve.Redovna upotreba suncokreta potpomaže održavanju zdravlja srca i krvnih sudova.

Alergeni:

Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem.

Nutritivna vrednost 100g:

Energija 2445kJ/584kcal

Masti 51g

Od kojih zasić. mas. kis. 4g

Nezasićene mas. kisel. 41g

Ugljeni hidrati 20g

Od kojih šećeri 2g

Proteini 21g

Biljna vlakna 8g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top