Kikiriki puter 180g Think Green

235 RSD

Kikiriki puter neizbežan je proizvod na mnogim trpezama širom sveta zbog svog delikatesnog ukusa i zdravstvenih prednosti polako osvaja i naše potrošače.

Kikiriki puter 180g

Kikiriki puter neizbežan je proizvod na mnogim trpezama širom sveta zbog svog delikatesnog ukusa i zdravstvenih prednosti polako osvaja i naše potrošače.

Pravi se od čistog kikirikija, bez hidrogenizovanih masti i šećera, inače čestih dodataka ovom namazu. Sadrži nezasićene masne kiseline, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja.

Od minerala je bogat magnezijumom, manganom, fosforom, selenom, te vitaminima E (moćan antioksidant) i B3. Bogat je izvor biljnih proteina (27%), što je vrlo važno, posebno u ishrani sportista i onih koji vode aktivan život.

Ugljeni hidrati sadržani u kikirikiju imaju nizak glikemijski indeks. Kao i ostale mahunarke kikiriki je veoma bogat belančevinama.

Glikemijsko opterećenje u 1 kašičici putera jednako je 1, što je 16 puta manje nego za med. Sadrži samo soli i šećere koji se prirodno nalaze u kikirikiju. Idealan izvor nezasićenih masnih kiselina, uključujući veoma poželjne oleinske i linolne kiseline, koje pripadaju porodicama omega-6 i omega-9.

Nezasićene masne kiseline pojačavaju metabolizam i izazivaju osećaj sitosti, zbog čega oni koji jedu puno kikiriki putera bolje kontrolišu svoju telesnu težinu i obično su vitki. Sadrži veliki procenat vitamina B grupe (posebno B1, B3 i folna kiselina) i vitamin E. Značajan je izvor gvožđa, magnezijuma i kalijuma koga ima tri puta više nego pomorandža.

Izvrstan način kako vegetarijanci i vegani mogu povećati dnevni unos proteina zbog 30g proteina na 100g. Za sve one koji drže do zdrave ishrane, ovaj je puter odličan izbor jer je izvor   .

Pasta od kikirikija ima nizak glikemijski indeks i pomaže održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi te je koristan u ishrani dijabetičara.

Upotreba:

Kikiriki pasta se koristi se kao namaz, dodatak poslasticama i slanim specijalitetima. Pogodan za vegane, sportiste i osobe koje vode zdrav život. Posno.

Sastav:

100% pečeni kikiriki

Nutritivna vrednost u 100g:

Energetska vrednost 629kcal (2631kj)

Proteini 21g

Masti 49g

Zasićene masne kiseline 7%

Nezasićene masne kiseline 42%

Ugljeni hidrati 19g

Natrijum hlorid 0%

Šećer 6%

Kikiriki puter 180g Think Green

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top