The Best of Nature Eritritol 300g

660.00RSD

The Best of Nature Eritritol 300g

Eritritol je iz prirode izolovana zamena za šećer koja je po izgledu i ukusu vrlo slična šećeru, premda je 30% manje sladak od šećera, pa ga je za isti efekat potrebno nešto više dozirati.

Eritritol ostavlja blag rashlađujući ukus nakon konzumiranja.

Gotovo je sasvim bez kalorija, tačnije ima zanemarljivu kaloričnu vrednost od 0.2 kilokalorija ( Kcal/g ) po gramu, 95% manje od drugih šećera i kao takav je pogodan za dijete.Glikemijski indeks mu je 0, što znači da uopšte ne podiže nivo glukoze u krvi. U prirodi se nalazi u biljkama u malim količinama, recimo u grožđu, kruškama, lubenici, nekim sortama gljiva, fermentisanoj hrani kao što je vino, pivo, sir, … .

Takođe se nalazi i u ljudskim tkivima i telesnim tečnostima. Na industrijskom nivou, on se proizvodi iz glukoze fermentacijom pomoću kvasca, Moniliella pollinis.

Eritritol ne utiče na nivo krvnog šećera i pogodan je za dijabetičare. Treba stalno ponavljati da šećer ima višestruko loše efekte na naše zdravlje. Naučne studije su potvrdile da je šećer kriv za demenciju, probleme sa jetrom ali i za epidemiju gojaznosti.

Pored toga, jedna od zabluda da nas šećer čini energičnim, odbačena je sasvim nakon objavljenih rezultata studije na Kembridžu koji nedvosmisleno potvrđuju da nam se od šećera u stvari spava. Naime, šećer zaustavlja aktivnost oreksina – moždanih ćelija koje nas održavaju budnim.

Šećer takođe podstiče jetru da proizvodi više urinske kiseline što dovodi do visokog krvnog pritiska čime smo na sigurnom putu povećanog rizika od srčanih oboljenja i moždanog udara. Šećer podiže i nivo holesterol.

I ono što je možda najopasnije kada govorimo o šećeru je što izaziva ozbiljnu zavisnost. Francuski istraživači su 2007. godine eksperimentišući sa glodarima došli do neverovatnih rezultata da šećer izaziva zavisnost na nivou kokaina.

Mogu ga bezbedno koristiti odrasli, deca, dijabetičari, trudnice, osobe koje žele smršati i osobe koje su na kandida načinu ishrane.

Eritritol 300g The best of Nature

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top