Timijan list mleveni 10g Herbella

50 RSD

Kategorija: Oznake: ,

Timijan list mleveni 10g

Timijan list se idealno kombinije sa belim lukom, paradajzom, maslinama i vinom i tako čini podlogu za mediteransku kuhinju. Posebna prednost je što mu ne smeta dugo kuhanje, pa svježi listovi timijana koriste se prilikom kuhanje junetine, jagnjetine, divljači i gljiva.

Dodaje se marinadama, umacima i sosovima, jelima od povrća i ribi, a posebno kao začin jelima spremljenim na roštilju. Sitno iseckani listovi timijana dodaju se salatama, picama, jajima.

Koristi se i kod pripremanja morskih plodova.

Jelu daje pikantan ukus a istovremeno neutralizuje masnoću. Ovaj začin ne gubi aromu pri sušenju, pa se koristi i zimi, a obavezan je dodatak i trajnim suhomesnatim proizvodima.

Stavlja u neka peciva, a ulje i vinski ocat poboljšavaju ukus kad su začinjeni timijanom. Zbog svog ugodnog mirisa, ali oštrog ukusa, u kuhinji timijan valja oprezno upotrebljavati.

Timijan u kulinarstvu ima široku primenu. Sve vrste roda Thymus imaju sličnu upotrebu u kulinarstvu. Baštenski timijan i hibridi imaju jaču i delikatniju aromu od grupe kojoj pripada majčina dušica.

Pakovanje 10g Herbella

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top