Tinktura Sikavice 50ml

395 RSD

Tinktura sikavice, sa visokim sadržajem silimarina, podržava zdravu funkciju jetre, bubrega i žučne kese. Tako doprinosi prirodnom procesu čišćenja organizma.

Tinktura Sikavice 50ml

Tinktura sikavice (gujine trave), predstavlja izuzetno korisno prirodno sredstvo za očuvanje zdravlja jetre. Takođe se koristi za regulaciju hormona, nivoa šećera i holesterola, kao i za sprečavanje mentalnog propadanja.

Jetra, kao vitalni organ u našem telu, od vitalnog je značaja za filtriranje krvi i održavanje njenog zdravlja.

Tinktura sikavice, ekstrahovana iz biljke Silybum marianum, već hiljadama godina se koristi zbog svojih lekovitih svojstava, ne samo kao tonik za jetru, već i kao podrška za izlučivanje žuči.

Glavni aktivni sastojak u semenkama sikavice, silimarin, pokazao je snažna antioksidativna, antivirusna i protivupalna svojstva.

Tinktura sikavice, sa visokim sadržajem silimarina, podržava zdravu funkciju jetre, bubrega i žučne kese. Tako doprinosi prirodnom procesu čišćenja organizma.

Istraživanja su takođe otkrila mnoge druge zdravstvene koristi sikavice. Ona se pokazala kao efikasan detoksikator jetre, koristan u tretmanu stanja kao što su alkoholna bolest jetre, ciroza, masna jetra, hepatitis i rak jetre.

Osim toga, semenke sikavice podržavaju probavu i apsorpciju hranljivih materija.

Uz to, sikavica može pomoći u uravnoteženju hormona, što je posebno važno za osobe koje se suočavaju sa hroničnim stresom, nesanicom i umorom.

Takođe, istraživanja ukazuju na to da sikavica može imati pozitivan uticaj na zdravlje kostiju, smanjujući rizik od osteoporoze kod žena u postmenopauzi. Njena protivupalna i antioksidativna svojstva takođe mogu doprineti očuvanju zdravlja mozga tokom procesa starenja.

Način upotrebe:

Tinkturu uzimati 15 kapi ujutru pre jelana kocku šećera ili komadić hleba .

Napomena:

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste sikavicu u svojoj praksi.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top