Tinktura Sikavice 50ml

395 RSD

Tinktura Sikavice 50ml

Tinktura sikavice (gujine trave) dostupna u pakovanju od 50ml, predstavlja izuzetno korisno prirodno sredstvo za očuvanje zdravlja jetre. Takođe se koristi za regulaciju hormona, nivoa šećera i holesterola, kao i za sprečavanje mentalnog propadanja.

Jetra, kao vitalni organ u našem telu, od vitalnog je značaja za filtriranje krvi i održavanje njenog zdravlja.

Tinktura sikavice, ekstrahovana iz biljke Silybum marianum, već hiljadama godina se koristi zbog svojih lekovitih svojstava, ne samo kao tonik za jetru, već i kao podrška za izlučivanje žuči.

Glavni aktivni sastojak u semenkama sikavice, silimarin, pokazao je snažna antioksidativna, antivirusna i protivupalna svojstva.

Tinktura sikavice, sa visokim sadržajem silimarina, podržava zdravu funkciju jetre, bubrega i žučne kese. Tako doprinosi prirodnom procesu čišćenja organizma.

Istraživanja su takođe otkrila mnoge druge zdravstvene koristi sikavice. Ona se pokazala kao efikasan detoksikator jetre, koristan u tretmanu stanja kao što su alkoholna bolest jetre, ciroza, masna jetra, hepatitis i rak jetre.

Osim toga, semenke sikavice podržavaju probavu i apsorpciju hranljivih materija.

Uz to, sikavica može pomoći u uravnoteženju hormona, što je posebno važno za osobe koje se suočavaju sa hroničnim stresom, nesanicom i umorom.

Takođe, istraživanja ukazuju na to da sikavica može imati pozitivan uticaj na zdravlje kostiju, smanjujući rizik od osteoporoze kod žena u postmenopauzi. Njena protivupalna i antioksidativna svojstva takođe mogu doprineti očuvanju zdravlja mozga tokom procesa starenja.

Način upotrebe:

Tinkturu uzimati 15 kapi ujutru pre jelana kocku šećera ili komadić hleba .

Napomena:

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste sikavicu u svojoj praksi.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top