Ylang Ylang ulje 10ml Eterra

890 RSD

Ylang Ylang ulje deluje blago umirujuće i lagano euforično, olakšava stanja napetosti i nemir. Budi životnu radost i energiju i ima afrodizijačko dejstvo.

Ylang Ylang ulje 10ml

Ulje Ylang Ylang pruža blago umirujuće i lagano euforično dejstvo, što ga čini izuzetno cenjenim u svetu aromaterapije.

Ovaj dragoceni eliksir dobija se iz cvetova tropskog drveta ylang-ylanga, koji se s ponosom uzgaja širom egzotičnih predela Azije, Indokine, Malezije, Indonezije, Havaja i Australije.

Njegov intenzivno sladak miris s mošusovim notama često izaziva zadovoljstvo ili snažne reakcije kod ljudi, jer ovo nije miris koji prolazi neprimećeno.

Osim što deluje antiseptički i uravnotežuje lučenje sebuma, Ylang ima širok spektar koristi za kožu.

Ono regeneriše kožu, umiruje crvenilo i upale, čineći ga odličnim sastojkom u kozmetičkim proizvodima za negu kože. Kroz proces parne destilacije cvetova ylang-ylanga. Tako dobijamo esenciju koja je zapravo koncentrat čulnih i ženstvenih aroma koje se mogu koristiti na mnogo načina.

Pored toga, ovaj cvet je poznat po svojim afrodizijačkim svojstvima i često se preporučuje kod seksualnih problema, kao što je pomanjkanje želje za seksom. Iako ne direktno stimuliše seksualnu reakciju, euforična svojstva ovog ulja mogu pomoći u stvaranju podsticaja i jačanju intimnih odnosa.

Masaža tela s Ylang uljem može dovesti do strastvenog vođenja ljubavi. Kupka s ovim uljem pruža opuštajući efekat i smatra se afrodizijakom.

U Indoneziji, cvetovi ylang-ylanga koriste se kao ukras na bračnim posteljama mladenaca, budući da njihove arome probuđuju strasti i ljubav.

Osim toga, Ylang može pomoći u smanjenju visokog krvnog pritiska i nervoze.

Može se koristiti kao parfem ili dodatak u aromaterapiji, gde se dobro slaže s drugim cvetnim, voćnim i drvenim mirisima.

Važno je napomenuti da se ne preporučuje osobama s niskim krvnim pritiskom i da se ne koristi oralno, već samo na koži, razblaženo u baznom ulju.

Za optimalne rezultate, može se kombinovati s drugim eteričnim uljima poput lavande i citrusa. Preporučena je masaža celog tela ili kupka za opuštanje, kako biste maksimalno iskoristili njegove blagotvorne efekte na telo i duh.

Preporučuje se razblaživanje ulja u baznom ulju pre nanošenja na kožu, kako bi se maksimalno iskoristila njegova blagotvorna svojstva .

Ova mešavina ulja posebno se dobro slaže s drugim eteričnim uljima poput geranijuma, lavande i citrusa. Za najbolje afrodizijačko dejstvo, preporučuje se masaža celog tela s 5 kapi ulja razmućenog u 10-15ml ulja badema ili jojobe.

Osim toga, ulje se može dodati u kupku radi opuštanja i relaksacije. Eterična ulja poput Ylang-a mogu se koristiti na različite načine, uključujući inhalaciju, dodavanje u kupke ili saune, masažu tela ili lokalnu primenu utrljavanjem na određena područja kože.

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 10ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top