Ulje Mirta 10ml Eterra

960 RSD

Razblaženo ulje mirte može se nanositi direktno na kožu. Koristi se za masažu kod stanja poput bronhitisa ili tonzilitisa, nanošenjem na grlo, grudi ili stomak.

Ulje Mirta 10ml

Etarsko ulje mirta ima drevnu istoriju upotrebe, igrajući značajnu ulogu u religijskim obredima kao sredstvo za čišćenje ritualnih nečistoća. U grčkoj mitologiji, mirta je bila posvećena boginji Afroditi, simbolizujući lepotu i mladost.

Poreklo i Istorija

Potičući iz Severne Afrike i Bliskog Istoka, mirta je postala poznata širom Sredozemlja. Ovaj grm, sa svojom karakterističnom crvenosmeđom korom i mirisnim cvetovima, bio je cenjen ne samo u religijskim praksama, već i u medicinske svrhe. U antičkoj kozmetici, mirta je bila korišćena za toniranje lica i ljubavne napitke. Rimljani su je često koristili za ukrašavanje hramova i osvežavanje prostora tokom gozbi.

Medicinske Primene

Mirta je imala svoje mesto u medicinskim tretmanima, koristeći se za olakšanje bronhitisa, sinusitisa, nesanice, tegoba sa štitnom žlezdom i mnogih drugih stanja.  

Načini Primene

  1. Topička primena: Razblaženo ulje mirte može se nanositi direktno na kožu. Koristi se za masažu kod stanja poput bronhitisa ili tonzilitisa, nanošenjem na grlo, grudi ili stomak. Takođe, može se nanositi na suvu ili ispucalu kožu radi hidratacije i regeneracije.
  2. Inhalacija: Dodavanjem nekoliko kapi ulja u posudu sa toplom vodom i inhalacijom pare može se olakšati disanje kod respiratornih tegoba poput bronhitisa ili sinusitisa.
  3. Oralna primena: Za određena zdravstvena stanja, kao što je tonzilitis, ulje mirte može se koristiti oralno. Mešanjem sa vodom ili biljnim čajem može se koristiti za ispiranje grla ili kao dodatak u ishrani.
  4. Rektalna primena: Za određene tegobe, poput prostatitisa, može se koristiti rektalno. Mešanjem sa baznim uljem može se primeniti kao supozitorijum.

Napomena:

Etarsko ulje mirte se obavezno meša sa baznim uljima (bademovo, kokosovo). Važno je napomenuti da se primena ulja mirte treba izbegavati kod određenih zdravstvenih stanja, kao što je hipertireoza.

Pakovanje 10ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top