Vegetarijanski parizer 150g Soya food

190 RSD

Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim tofu jedini  kompletan biljni izvor proteina.

Vegetarijanski parizer 150g

Vegetarijanski parizer je idealan dodatak za pravljenje sendviča ili raznih predjela (ruska salata…). Takođe se može pržiti, grilovati, kuvati, dinstati sa povrćem, u supama, čorbama. Proizvod je bez dodatog konzervansa, veštačkih boja.

Proizvod je pasterizovan i kao takav je spreman za upotrebu. Ne sadrži sirovine životinjskog porekla, proizvod je pogodan za dane posta kao i za vegetarijance i vegane, kao i za one koje iz zdravstvenih ili drugih razloga izbegavaju mesne proizvode.

Parizer je postan na vodi, sadrži soju bez dodatih konzervanasa, veštačkih boja i aroma.

Posebno pogodno za sve one koji preferiraju biljnu ishranu.

Parizer u osnovi ima tofu, povrće i začine.

U odnosu na ostale izvore proteina, tofu je u ishrani nezamenljiv. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofua naćičete samo 6 g masti i 0 g holesterola.

Tofu ima veoma male količine zasićenih masti, ne sadrži ni holesterol.

Najbogatiji izvori proteina su namirnice životinjskog porekla i mlečni proizvodi. To su crveno meso, živinsko meso, jaja, morski plodovi, mleko, sir, jogurt…

Tofu je bogat lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina. Prepručuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Tofu sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.

Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim tofu jedini  kompletan biljni izvor proteina.

Dodavanjem umerenih količina tofua u ishrani, učinićete veliku stvar. Tofu smanjuje  rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Sastav:

Tofu, (voda, organska soja, kiselina glukono-delta-lakton), morska so, začini, sojini proteini, stabilizator guar guma, arome, prirodna aroma dima, ekstrakt paprike oleoresin .

Visok sadržaj proteina. Obojen prirodnim ekstraktom paprike.

Alergen info:

Proizvod sadrži soju, mogući tragovi susama, slačice.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energetska Vrednost Kcal 163

Energetska Vrednost KJ 680

Masti 9g

Mononezasićene masti 0g

Polinezasićene masti 0g

Zasićene masti 1.3g

Ugljeni hidrati 3g

Šećeri 1.8g

Vlakna 1g

Proteini 14g

Pakovanje 150g Soya food

Cena se redobno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top