Viršla vegetarijana 250g Soya food

299 RSD

Idealan dodatak za pravljenje hot doga, sendviča.

Viršla vegetarijana 250g

Viršla od soje vegetarijana je idealan dodatak za pravljenje hot doga, sendviča, ili raznih predjela (ruska salata). Takođe se može pržiti, grilovati, kuvati, dinstati sa  povrćem, u supama, čorbama.

Osnova  je tofu , začini i prirodna aroma, posno na vodi bez dodatog konzervansa, veštačkih boja i aroma. Proizvod je pasterizovan i kao takav je spreman za upotrebu. Pošto u sebi ne sadrži sirovine animalnog porekla. Pogodne za vegetarijance i vegane, kao i za one koje iz zdravstvenih, ili bilo kojih razloga izbegavaju mesne proizvode.

U odnosu na ostale izvore proteina, tofu  je u ishrani nezamenljiv. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofu sira naćičete samo 6 g masti i 0 g holesterola.

Tofu ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol. Bogat lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina.Prepručuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.

Dodavanjem umerenih količina tofua u ishrani, učinićete veliku stvar. Smanjuje  rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Način pripreme:

Kuvajte je u vodi par minuta kao i klasičnu viršlu.Zatim je oljuštite i konzumirajte. Čuva se na temperaturi od 1 do 4 C. Ako se pravilno čuva proizvod je upotrebljiv najmanje 60 dana. Nakon otvaranja potrošiti u roku od tri dana.

Sastav:

tofu (voda, organska soja, kiselina glukono-delta-lakton), morska so, začini, sojina vlakna, sojini proteini, stabilizator guar guma, ekstrakt kvasca, prirodna aroma dima, ekstrakt paprike oleoresin. Nejestiv omotač.

Alergeni:

proizvod sadrži soju, mogući tragovi susama, slačice.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 153 kcal

Proteini 14g

Ugljeni hidrati 3g

Šećeri 1g

Vlakna 1g

Masti 9g

Od kojih zasićene 1g

Pakovanje 250g Soya food

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top