Ybarra maslinovo ulje Extra Virgin 250ml

350.00RSD

Veoma bogate voćne arome i uravnoteženog ukusa i niske kiselosti.

Ybarra maslinovo ulje Extra Virgin 250ml

Ybarra maslinovo ulje Extra Virgin bogate voćne arome i uravnoteženog ukusa. Pravi prirodni sok od maslina, nastao je kao rezultat selekcije izvršene od strane vrhunskih stručnjaka u ovoj oblasti.

Špansko masline su bogatog je i uravnoteženog ukusa. Dobija se usključivo od prvog presovanja biranih maslina. Čuva se u autentičnoj tamnoj ambalaži, koja čuva sva nutritivna svojstva ulja. Može se koristiti prilikom pripreme salata i glavnih jela.

Masline su glavna odlika Mediteranske ishrane koja je proglašena društvenim dobrom. Stoga nikako ne može biti nezdravo. Pored maslina Mediteranska ishrana bazira se i na voću, povrću, mahunarkama, ribi, orašastim plodovima, jajima, mlečnim proizvodima i umerenom konzumiranju hrane životinjskog porekla.

Spada u grupu dobrih masti koje nisu štetne po vaš organizam i zdravlje, pored toga ova vrsta ulja sadrži samo 14 % zasićenih masnih kiselina, dok  su ostatak mononezasićene masne kiseline.

One su najbolje za zdravlje, dok druga biljna ulja sadrže polinezasićene (kukuruz, soja, semenke suncokreta, grožđa), koje su glavni uzročnik holesterola, kao i oboljenja srca i kardiovaskularnog sistema.

Takođe, još jedna bitna odlika jeste da ulje od masline obiluje omega 9 masnim kiselinama (oleinske kiseline) koje su najefikasnije u ubrzanju metabolizma, pa neće prouzrokovati gojaznost.

Nezasićene masne kiseline pomažu u snižavanju lošeg holesterola pa se zbog toga posebno preporučuje ljudima koji pate od začepljenosti krvnih sudova.

Mi ne bi mogli da apsorbujemo vitamine A, D, E ili K bez masti u našoj ishrani. Zdrave masti, kao što je ekstra devičansko maslinovo ulje, mogu pomoći u borbi protiv stresa, smanjenju promena raspoloženja i mentalnog umora.

Masline su bogat izvor hranjivih supstanci i vitamina zbog čega ulje dobijeno iz njih ima mnoštvo lekovitih svojstava.

Od vitamina je najzastupljeniji vitamin E zbog kojeg ulje ima visoka antioksidativna svojstva.Naime, ono u isto vreme snižava loš, LDL holesterol i štiti dobar, HDL holesterol i na taj način čisti krvne sudove. Pomaže u sprečavanju krvnih ugrušaka i uopšte poboljšava zdravlje arterija.

Prednosti korišćenja:

  • Nema holesterola i ima 77 % nezasićenih masnih kiselina
  • Nema glutena i nema soli
  • Poboljšava ukus druge hrane
  • Sva ulja imaju otprilike istu kalorijsku vrednost
  • Sadrži 1.6mg, ili 2.3 IU
  • Vitamin E po kašici (14g)
  • Jedna kašika daje 8 % potrebne količine vitamina E
  • Upotreba maslinovog ulja smanjuje holesterol

Da li se sme termički obrađivati?

Kada je o kuvanju reč, dosta ljudi je pod uticajem pogrešnog mišljenja da ga nije dobro termički obrađivati. Baš naprotiv ono prilikom termičke obrade stabilnije od ostalih ulja, koja se brže razgrađuju i oslobađaju štetne materije.

Idealna temperatura za obradu je 180 stepeni, dok će temperatura od 190 stepeni izazvati dim, što ne treba dozvoliti jer se tada oslobađaju štetne materije.

Hranljive vrednosti po konzumnoj dozi:

Kalorije 120

Ukupno masti 14g

Zasićene masti 2g

Polinezasićene masti 2g

Mononezasićene masti 10g

Holesterol 0mg

Natrijum 0mg

Ugljeni hidrati 0g

Proteini 0g

Pakovanje 250ml  Ybara

Zemlja porekla ŠPANIJA

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top