Sale!

Orahovo ulje hladno ceđeno 250ml Linum

1.170 RSD

Hladno Ceđeno Orahovo Ulje: Blago za Srce, Um i Kožu

 

Hladno Ceđeno Orahovo Ulje: Blago za Srce, Um i Kožu

Orahovo ulje predstavlja izuzetan izvor hranljivih materija, bogatstvo nezasićenih masnih kiselina, kao što su linolna i linoleinska kiselina, čini ga dragocenim za zdravlje srca i krvnih sudova.

Sastav:

100% hladno ceđeno ulje oraha

Sa gotovo 90% nezasićenih masnih kiselina, orahovo ulje pruža jedinstvenu kombinaciju aktivnih sastojaka i bogat spektar minerala. Čak 35 grama ovog ulja sadrži hranljive materije koje se nalaze u 50 grama samih oraha. Samo jedna kašika ulja osigurava značajnu količinu α-linoleinske kiseline, neophodne za zdravlje srca i opšte dobrobiti organizma.

Jezgro oraha je takođe izvanredan izvor vitamina A, C i E, pojačavajući antioksidativna svojstva i jačajući ćelijske membrane. Vitamin E posebno igra ključnu ulogu u zaštiti organizma od štetnog dejstva slobodnih radikala. Osim toga, ovo ulje obiluje vitaminima B-1, B-2 i B-3, te esencijalnim mineralima poput fosfora, kalcijuma, kobalta, gvožđa, joda i flavonoida.

Arginin ima antikoagulativno dejstvo, sprečavajući stvaranje krvnih ugrušaka i održavajući elastičnost arterija. Ova karakteristika doprinosi smanjenju rizika od srčanih oboljenja, uključujući aterosklerozu, srčani i moždani udar.

Ulje oraha takođe ima pozitivan uticaj na mozak, poboljšavajući memoriju i koncentraciju, smanjujući anksioznost i podržavajući razvoj motoričkih veština. Zahvaljujući svojim antibakterijskim, antiinflamatornim i hidratantnim svojstvima, ovo ulje se koristi i u nezi kože i kose.

Istorija i Reputacija

Kao hladno presovano ulje, najbolje se koristi u pripremi hladnih jela, salata i sveže testenine. U mnogim istraživanjima dokazano je da ulje oraha pruža izvanrednu zaštitu kardiovaskularnog sistema, kao i olakšanje od svakodnevnog stresa.

Orah se smatrao hranom bogova u drevnim civilizacijama, poput Rimljana i starih Grka, koji su ga cenili zbog njegovih koristi za zdravlje srca i mozga. Orahovo ulje, kao nastavak ove tradicije, ostaje jedan od najdragocenijih prirodnih resursa za opšte blagostanje. Kao hladno presovano ulje, najbolje se koristi u pripremi hladnih jela, salata i sveže testenine. U mnogim istraživanjima dokazano je da ulje oraha pruža izvanrednu zaštitu kardiovaskularnog sistema, kao i olakšanje od svakodnevnog stresa.

Pakovanje 250ml Linum

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top