Limuntus: Višenamenska Vinska Kiselina za Kulinarstvo i Ulepšavanje
Limuntus je vinska kiselina koja se često koristi u kuhinji zbog svoje karakteristične kiselosti i osvežavajućeg ukusa, sličnog limunu. Ovaj beli kristalni prah ima široku primenu u kulinarske svrhe i kao sredstvo za ulepšavanje.
Za Ulepšavanje Kose i Kože
Osim kulinarskih svrha, limuntus se koristi i za ulepšavanje. Ako želite vratiti prirodnu boju farbane kose, operite je nekoliko puta tokom nedelje limuntusom. Takođe se može koristiti za osvežavanje i uklanjanje nečistoća sa kože.
Za Čišćenje i Konzerviranje Voća i Povrća
Vinska kiselina, poput limuntusa, može se koristiti za očuvanje svežine voća i povrća. Prodavci na pijaci često koriste ovu metodu, potapajući sparšeno voće i povrće u rastvoru limuntusa kako bi produžili njihovu svežinu.
Neutralizacija Nitrata i Čišćenje Kamenca
Limuntus ima sposobnost da neutrališe nitrate u voću i povrću, sprečavajući formiranje nitrozamina. Takođe se može koristiti u kombinaciji sa deterdžentom za sudove i vodom kao sredstvo za čišćenje kamenca.
Sastav:
Limunska kiselina monohidrat E330, regulator kiselosti.
Pakovanje 100g Moja Trpeza
Cena se redovno ažurira