Liposomalni vitamin C Diet Food 250ml

1.800 RSD

Liposomalni Vitamin C  Diet Food kapsuliran u suncokretov lecitin je tehnološka inovacija sa izuzetnim zdravstvenim rezultatima. Najčešće korišćen antioksidant na svetu, ima ključnu ulogu u imunološkom sistemu.

Liposomalni Vitamin C Diet Food

Liposomalni Vitamin C Diet Food kapsuliran u suncokretov lecitin je tehnološka inovacija sa izuzetnim zdravstvenim rezultatima. Najčešće korišćen antioksidant na svetu, ima ključnu ulogu u imunološkom sistemu.

Liposomi su takozvani nosioci aktivnih supstanci proizvedenih pomoću tehnologije liposomske inkapsulacije. Zbog njihove sličnosti sa biološkim membranama, koriste se kao nosači lekovitih supstanci i vitamina.

Poznata je uloga Vitamina C kao antihistaminika, kao i to da smanjuje upalna stanja povezana s prehladom, groznicom, alergijama i gripom a uz to izuzetno pojačava delovanje belih krvnih zrnaca u odbrani organizma.

Manje je poznata izuzetno važna uloga Vitamina C u proizvodnji KOLAGENA glavnog gradivnog materijala kože, ligamenata, kostiju, diskova u kičmi, tetiva … Visoke doze su se pokazale kao glavni faktor u procesu zarastanja rana, bilo od opekotna, posekotina, hirurških intervencija, uganuća – istegnuća i lomljenja kostiju.

Takođe je izuzetno važan za zdravlje očiju, i mnogi stručnjaci veruju da čak i malih 1.000 mg Vitamina C dnevno, u obliku liposomata može da zaustavi kataraktu.Toksini iz okruženja oštećuju ćelije i unutarćelijske organele i dovode do promenjenog ćelijskog metabolizma i genetske mutacije.

Natrijum askorbat (vitamin C) ima snažna antioksidativna svojstva koja štite od oksidativnog stresa.Visoke doze vitamina C su još važnije kada velike kancerozne izrasline već postoje u telu.

Oralni unos neće direktno napasti rak, ali pomaže da naš imunološki sistem bude jači i stabilizuje ga da uništiti rak. Takođe, deluje u sprečavanju hroničnih upala koje omogućavaju mutiranim ćelijama da se razviju u brzorastuće kancerogene tumore.

Za pojačanje dejstva vitamina C, preporučuje se paralelno uzimanje magnezijuma, najbolje u obliku Magnezijum hlorida. Magnezijum učestvuje u preko 300 enzimskih procesa i pojačava delovanje vitamina C.

Razlika između običnog i liposomalnog Vitamina C ?

Liposomalni je napravlje je na istoj bazi kakvu imaju ćelijske opne. On prolazi kroz ćelijske zidove mnogo delotvornije od Vitamina C koji nije obložen liposomima.

Stoga Vitamin C ima jednaku ili veću delotvornost od intravenoznog unosa. Kombinacija Vitamina C i esencijalnih fosfolipida radikalno poboljšava ćelijsku biološku raspoloživost.Obično, manje od 20% intravenoznog Vitamina C dolazi u ćelije, no liposferni spoj na česticama Vitamina C omogućava da 95% liposomalnog Vitamina C dođe u ćelije.

Uloga C vitamina poznata je po tome da smanjuje upalne procese povezane sa gripom, prehladom, gripom, groznicom i alergijama, a uz to, pojačava dejstvo belih krvnih zrnaca u odbrani organizma.

Ima važnu ulogu u izgradnji kolagena, glavnog gradivnog materijala kostiju, kože, mišića, ligamenata i tetiva. Natrijum askorbat ima jako antioksidativno dejstvo koje štiti organizam od oksidativnog stresa.

Dejstvo:

 • Doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnog suda
 • Bitan je za normalnu funkciju kože, zuba, desni i kostiju
 • Smanjuje rizik od srčanih oboljenja i raka
 • Poboljšava stabilnost šećera u krvi
 • Pomaže bržem zarastanju rana (hiruških i nehiruških), rana od ležanja (dekubitus)
 • Pomaže kod preloma
 • Pomaže kod opekotina i svih oštećenja tkiva
 • Štiti ćelije od oksidativnih oštećenja
 • Doprinosi regeneraciji redukovanog oblika vitamina E
 • Doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i smanjenju umora i iscrpljenosti
 • Omogućava resorpciju gvožđa u digestivnom traktu
 • Doprinosi normalnoj psihološkoj funkcija
 • Doprinosi normalnom energetskom metabolizmu
 • Doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema
 • Doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnog suda
 • Doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
 • Pomaže kod dijabetesa i povišenog holesterola, štiti od glaukoma i urinarnih infekcija

Preporučena upotreba:

Doza 1 čep dnevno.

Pakovanje 250ml Diet Food

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top