Griz od prosa

Griz od prosa predstavlja izuzetno blagotvornu i hranljivu opciju koja doprinosi fiziološkoj ravnoteži organizma. Ova žitarica se ističe po svojoj lakoći varenja i bogatstvu hranljivim sastojcima koji podržavaju zdravlje na mnoge načine. Svojom alkalnom prirodom, proso se pokazao kao korisna zamena za uspostavljanje ravnoteže u oštećenoj crevnoj flori.

Proso sadrži širok spektar hranljivih materija kao što su aminokiseline, proteini, vitamini B grupe, vitamin E i vitamin A.

To ga čini izuzetno blagotvornim za celokupno zdravlje.

Ovaj sastav povoljno deluje na različite organe i sisteme u telu, posebno na želudac, pankreas i jetru, dok istovremeno obnavlja oštećenu crevnu floru i jača kosu i nokte. Takođe, pokazao se kao pogodan izbor u ishrani dijabetičara zbog svojih svojstava.

Procesom mlevenja očišćenog prosa, dobijamo griz žute boje i ujednačene granulacije, koji je bogat fosforom, magnezijumom i kompleksom vitamina B.

Važno je napomenuti da proso ne sadrži gluten, što ga čini prikladnim izborom za osobe koje izbegavaju ovu supstancu. Osim toga, proseni griz se lako koristi u različitim receptima, posebno u pripremi jela poput proje i mafina, dodajući im nutritivnu vrednost i karakterističan ukus.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top