Bademovo brašno

Bademovo brašno je prijatnog slatkastog ukusa.Brašno mogu ga koristiti i osobe na dijetama je ima malu količinu ugljenih hidrata. Odličan izvor vitamina E, moćnog antioksidansa koji služi za zaštitu ćelija od oštećenja koja donose slobodni radikali.

Vitamin E pruža podršku imunološkoj funkciji. 30g badema daje 40% preporučenog dijetetskog dodatka vitamina E. Takođe je dobar izvor folata i nijacina.

Minerali

Badem sadrži nekoliko ključnih minerala za zdravlje kostiju, uključujući kalcijum, fosfor, kalijum i cink. 30g ove namirnice daje skoro 7% preporučenog dijetetskog dodatka kalcijuma. Zapravo ima gotovo isto toliko kalcijuma kao i mleko. Bademi su takođe dobar izvor gvožđa, pružajući oko 14% preporučenog dijetetskog dodatka.

Potrošnja namirnica bogatih mononezasićenim mastima može pomoći da smanjite holesterol, da smanjite rizik od nastanka grvnih ugrušaka i da smanjite krvni pritisak.

Celi ili mleveni bademi zadovoljavaju ukupne količine masti, holesterola, natrijuma i vitamina, koji ih kvalifikuju kao hranu zdravu za srce.

Brašno od badema je odlična opcija ako se odlučite da mesite bez brašna od žitarica. Sadržaj proteina i masti čine ga idealnom opcijom za brze hlebove i kolače, mafine i štanglice.

Proteini, masti i vlakna će doprineti osećanju sitosti između obroka, a to pomaže u upravljanju telesnom težinom.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top