Eritritol, prirodni zaslađivač koji predstavlja zdraviju alternativu belom šećeru.

Evo nekoliko ključnih razloga zašto biste trebali razmotriti korišćenje Eritritola:

  1. Minimum kalorija, nula glikemijski indeks: Eritritol ima oko 70% slatkoće u poređenju sa šećerom, ali sa nula kalorija i glikemijskim indeksom nula. To ga čini sigurnim izborom za osobe sa dijabetesom i one koji paze na unos kalorija.
  2. Bez neželjenih efekata: Za razliku od većine veštačkih zaslađivača, eritritol je potpuno bezbedan i ne izaziva neželjene efekte. Takođe ne pogoduje razvoju karijesa ili kandide.
  3. Lako svarljiv i antioksidansna svojstva: Eritritol je veoma lako svarljiv i ne izaziva probavne smetnje. Takođe poseduje antioksidansna svojstva koja doprinose opštem zdravlju organizma.
  4. Preporučuje se osobama sa dijabetesom, na dijeti, intolerancijom na gluten i zubnim problemima: Eritritol je siguran za konzumaciju za osobe sa dijabetesom zbog svog niskog glikemijskog indeksa. Kao i za one koji paze na unos kalorija. Takođe je bezbedan za osobe sa intolerancijom na gluten i ne uzrokuje karijes, što ga čini idealnim za održavanje oralnog zdravlja.
  5. Odlična zamena za šećer u receptima: Kao prirodni zaslađivač je veoma svestran. Može se koristiti kao zamena za šećer u različitim receptima, bez promene ukusa hrane ili pića.

Ako želite da unesete zdraviju alternativu u svoju ishranu i uživate u slatkim ukusima bez dodatnih kalorija, Eritritol je pravi izbor za vas.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top