Psilijum

Psilijum ljuspice za mršavljenje su veoma praktično rešenje, jer sadrže rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna, koja umanjuju apetit i regulišu probavu. Pošto dobro upijaju tečnost i povećavaju svoju zapreminu, vrlo brzo nam daju osećaj sitosti, i tako dijete čine lakšim iskustvom.

Ljuspice psilijuma su bogate dijetetskim vlaknima koji poboljšavaju digestiju i apsorpciju hranljivih materija kako bi se optimalno iskoristila svaka hrana koju konzumirate.

Ljuspice psilijuma se koriste u lečenju digestivnih poremećaja koji mogu dovesti do povećanja telesne težine.

Sluz, koju otpuštaju ljuspice, igra veoma važnu ulogu u zadnjim fazama našeg varenja. Dok se prevarena hrana kreće u našim crevima, sluz se pretvara u mukus, on oblaže zid creva i olakšava kretanje i izbacivanje otpada od hrane.

Osim toga, psilijum ima protivupalno dejstvo pa može pomoći kod kronove bolesti i ulceroznog kolitisa.

Osigurava da se štetni toksini konzumirani zajedno sa hranom uklanjaju pre apsorpcije. Ako se ovi štetni toksini apsorbuju u telo, oni mogu uzrokovati štetu i dovesti do prekomernog povećanja telesne mase što je nepoželjno. Ljuspice psilijuma bukvalno očiste i isprazne vašu unutrašnjost. Veoma je neugodno hodati okolo sa akumuliranom fekalnom materijom.

Odličan su dodatak dijetama jer ima ekstremno niske kalorijske vrednosti, približno 32 kalorije na dve supene kašike. To znači da ga možete slobodno konzumirati bez rizika od unošenja viška kalorija. Kada su u pitanju psyllium ljuspice upotreba im je veoma zastupljena u hrono ishrani. Pored prednosti za varenje i redovno izbacivanje štetnih materija, korisne su za regulaciju nivoa holesterola i pritiska.

Psilijum ljuspice za detoksikaciju:

Preporučeni dnevni unos je 1 supena kašika (5g) koja se rastvori u čaši vode, čaja ili soka. Ovako pripremljen napitak treba konzumirati što pre, pošto će psilijum nabubriti, a taj proces bi trebalo da se odvija u želucu. Preporučena količina napitka je 1-2 čaše dnevno. Potrebno je zatim dodatno popiti čašu vode i tokom dana unositi veću količinu tečnosti (6-8 čaša) da bi se postigao bolji efekat.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top