Psilijum ljuspice

Psilijum ljuspice su efikasno sredstvo za smanjenje telesne težine zbog njihove mešavine rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana, što utiče na smanjenje apetita i regulaciju varenja. Njihova sposobnost upijanja tečnosti i povećanja zapremine brzo stvara osećaj sitosti, olakšavajući proces mršavljenja.

Bogate dijetalnim vlaknima koja poboljšavaju varenje i apsorpciju hranljivih sastojaka, što doprinosi optimalnom iskorišćenju svake konzumirane hrane.

Često se koriste u rešavanju problema sa varenjem, što može biti od pomoći u procesu gubitka telesne mase. Kao rastvorljivo vlakno, sve više dobija na popularnosti kao dodatak ishrani za mršavljenje. Ono što je čini posebnom je njena minimalna prisutnost drugih makronutrijenata poput šećera ili masti, što je čini praktičnim dodatkom ishrani umesto konzumacije putem hrane.

Sadržaj sluzi koju luče psilijumove ljuspice igra ključnu ulogu u završnim fazama varenja, oblažući crevni zid i olakšavajući izbacivanje otpadnih materija.

Osim toga poseduju protivupalna svojstva koja mogu biti korisna kod bolesti kao što su Kronova bolest i ulcerozni kolitis, pružajući podršku u eliminaciji toksina pre nego što budu apsorbovani.

Odličan su dodatak dijetama zbog svoje niske kalorijske vrednosti, sa samo 32 kalorije na dve supene kašike. To omogućava slobodnu konzumaciju bez brige o unosu dodatnih kalorija.

U hrono ishrani, upotreba psilijuma je česta, pružajući prednosti za varenje, regulaciju holesterola i krvnog pritiska.

Za detoksikaciju, preporučuje se uzimanje 1 supene kašike psilijuma (5g)  rastvorenog u čaši vode, čaja ili soka. To bi trebalo konzumirati odmah kako bi se postigao željeni efekat povećanja zapremine u želucu. Preporučuje se unos 1-2 čaše ovog napitka dnevno, uz dodatni unos tečnosti (6-8 čaša) radi optimalnog dejstva.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top