Agaricus Blazei Muril prah 50g We Are One

1.499 RSD

Agaricus Blazei i njeni ekstrakti tradicionalno su korišćeni u borbi protiv raznih oboljenja, uključujući dijabetes, cirkulacijske probleme, visok holesterol, hepatitis, rak i osteoporozu.

Naučna istraživanja su otkrila da Agaricus Blazei Muril podstiče imuni sistem i pruža zaštitu od genetskih mutacija, iako tačan mehanizam delovanja nije u potpunosti razjašnjen.

Smatra se da polisaharidi, kao ključne komponente ovih gljiva, igraju važnu ulogu u jačanju imuniteta i pružaju antitumorske efekte.

KORISTI U MEDICINI AGARICUSA BLAZEI PODRŠKA IMUNOLOŠKOM SISTEMU:

Jedna od najistaknutijih i temeljno istraženih koristi ove gljive jeste njena sposobnost jačanja imunološkog sistema organizma.

Ove gljive i njihovi ekstrakti tradicionalno su korišćeni u borbi protiv raznih oboljenja:

Kao što su dijabetes, cirkulacijske probleme, visok holesterol, hepatitis, rak i osteoporozu. Niz studija tokom proteklih decenija sugerira da mogu značajno poboljšati opšte zdravstveno stanje.

Istraživanja su pokazala da je prisustvo različitih korisnih polisaharida, posebno visoko strukturisanih beta-glukana, ključni faktor u ostvarivanju zdravstvenih koristi Agaricusa.

Ova jedinjenja su takođe poznata po svojoj izuzetnoj sposobnosti moduliranja imunološkog odgovora tela i pružanja zaštite od bolesti.

BORBA PROTIV RAKA:

Imunomodulatorna svojstva ove gljive takođe se povezuju sa njihovim potencijalom u suzbijanju različitih oblika karcinoma. Veruje se da prisustvo beta-glukana u ovim gljivama izuzetno efikasno stimuliše imunološki odgovor tela, posebno u inhibiciji rasta tumora.

Dodatno, korejska studija iz 2004. godine otkrila je da je terapija Agaricusom imala značajan pozitivan uticaj na uobičajene nuspojave hemoterapije.

Pacijenti su prijavili poboljšanja u apetitu, smanjenju gubitka kose, povećanoj fizičkoj snazi i emocionalnoj stabilnosti. Ovo ukazuje na potencijalnu korisnost terapije Agaricus Blazei za pacijente tokom hemoterapije.

Istraživanja su otkrila da Agaricus Blazei Muril u prahu poseduje antivirusna i antibakterijska svojstva, iako tačan mehanizam delovanja još nije potpuno razjašnjen.

Beta-glukanski polisaharidi igraju ključnu ulogu u zaštiti od invazivnih organizama, a isto tako mogu biti korisni u borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija kod ljudi.

Studije su pokazale obećavajuće rezultate u vezi sa antimikrobnim svojstvima ovih gljiva. Jedno istraživanje je sugerisalo da ekstrakti Agaricusa mogu pružiti zaštitu od bakterija i virusa koji izazivaju upalu pluća, meningitis i određene vrste herpesa.

Drugo istraživanje, objavljeno 2013. godine, istraživalo je medicinske koristi ove gljive. Otkriveno je da polisaharid izolovan iz ovih gljiva pokazuje efikasnost protiv virusa herpes simpleks, slično kao i često propisani lekovi poput Acylovira.

UBLAŽAVANJE UPALNIH POREMEĆAJA CREVA:

Istraživanja su pokazala da može biti veoma efikasan u smanjenju unutrašnjih i spoljašnjih upala.

U jednom eksperimentu na pacijentima sa upalnim crevima, otkriveno je da ekstrakt napravljen od ovih gljiva ima snažno protivupalno dejstvo protiv upale izazvane Kronovom bolešću i ulcerativnim kolitisom.

Takođe, istraživači su počeli da istražuju uticaj ekstrakta Agaricus blazei na osteoporozu sa obećavajućim rezultatima.

GUBITAK TEŽINE:

Agaricus gljive mogu biti od pomoći osobama koje žele da izgube višak kilograma.

Studija objavljena 2013. godine u Francuskoj istraživala je efekat ekstrakta ovih gljiva na gojazne pacove hranjene visokom masnom ishranom. Primetno je bilo da dodavanje ekstrakta pomaže u sprečavanju povećanja telesne mase kod pacova.

Takođe, primećeno je da su pacovi postali aktivniji i potrošili više energije, što je doprinelo većem sagorevanju kalorija, delimično objašnjavajući zaštitu od povećanja telesne mase.

ULOGA U DIJABETESU I FUNKCIJI JETRE:

Rani pokazatelji sugerišu da može pozitivno uticati na zdravlje jetre i biti koristan u tretmanu pacijenata sa dijabetesom tipa 2.

Studije su pokazale da dodaci na bazi ove gljive mogu poboljšati otpornost na insulin i smanjiti nivo oksidativnog stresa kod pacijenata sa dijabetesom. Takođe, istraživanja sugerišu da beta-glukani prisutni u Agaricus blazei gljivama mogu imati potencijal u tretmanu srčanih bolesti i dijabetesa.

Upotreba:
2g praha dnevno popiti iz tečnost.

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 75g We Are One

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top