Aloja Vera prah 100g We Are One

1.370 RSD

Aloja vera sadrži više od 240 hranjivih i lekovitih sastojaka. Sadrži najviše vode, čak oko 96 odsto, kao i vitamine A, B i C, folnu kiselinu, minerale, magnezijum, cink i aminokiseline.

 

Aloja Vera prah 100g

Sastav: 100% aloja vera prah

Aloja vera sadrži više od 240 hranjivih i lekovitih sastojaka. Sadrži najviše vode, čak oko 96 odsto, kao i vitamine A, B i C, folnu kiselinu, minerale, magnezijum, cink i aminokiseline.

Poznato je kako se još pre 5000 godina Aloe Vera koristila u ayurvedi kao biljka koja hrani i donosi dugovečnost. Ublažava opekotine te se u kombinaciji sa biljkom Shatavari koristila za liječenje bolesti ženskog reproduktivnog sistema. Takodje sadrži esencijalne aminokiseline koje se ne sintetišu u organizmu i moraju se unositi hranom.

Osim toga, ima antibakterijsko, antivirusno, antiinflamatorno, antioksidativno i laksativno dejstvo, a posebno je delotvorna u lečenju kožnih oboljenja i opekotina. Moćna i snažna isceliteljska biljka. Ona može oporaviti i regenerisati tkiva po celom telu. Čir na želucu je jedna od najčešćih bolesti koje leči .

Postoje i mnoge druge interne bolesti koje možete odstraniti alojom:

sindrom razdražljivih creva, zatvor, loša probava, čir na dvanaestopalačnom crevu, colitis, kamen u bubregu, dijabetes, zapaljenje desni.

Danas se Aloja u prahu koristi kao narodni lek za razne bolesti, astmu, epilepsiju, osteoartritis, psorijazu, opekline, posebno od sunca.

Aloja se često preporučuje kao dodatak ishrani za ublažavanje tegoba izazvanih hemoroidima, analnim fisurama te nakon operacija anorektalnog područja. Ima mnoge zdravstvene vrednosti kao što su: antivirusne, antibakterijske, antioksidativne, laksativne, antiupalne, antidijabetičke te antialergijske učinke na zdravlje ljudi.

List Aloe proizvodi 12 antrakinona, uključujući aloin, barbaloin, izobarbaloin, antranol, antracin, alojnu kiselinu, emodin, aloj – emodin, krizofan kiselinu, ester cimetove kiseline, eterično ulje te rezistanol.

Te molekule pospešuju regulaciju crevnog sistema poboljšanjem peristaltičkih pokreta creva i laksativnim delovanjem. U malim koncentracijama antrakinoni imaju antimikrobna i antivirusna svojstva. Ali u većim koncentracijama, imaju jaka purgativna svojstva pa deluju toksično.

Jedan od biološki aktivnih sastojaka aloje je i aloin, gorka tvar koja se nalazi u kori lista, s jakim laksativnim delovanjem.

Kod prevelikih doza može doći do učestalih proliva, grčeva pa i elektrolitskog disbalansa. Upravo je njeno blagotvorno dejstvo na kožu podstaklo lekare i farmaceute da na bazi aloja vere pripremaju brojne gelove i kreme.

Danas je nazivaju i „kraljicom lekovitih biljaka“. Aloja Vera u prahu sadrži vitamine, minerale i masne kiseline koje smiruju osip i svrab na koži.

Aloe Vera ima antiupalna, antibakterijska, antivirusna, antigljivična svojstva.

Pomaže kod zarastanja rana. Pomaže kod akni i uklanjanja strija i ožiljaka posle trudnoće. Takođe ima imunomodularno i antioksidativno dejstvo. Umiruje iritacije u digestivnom traktu. Pomaže kod sindroma iritiranih creva, kolitisa ili konstipacije. Hidrira kosu i teme, pomaže rast kose.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energetska vrednost 1112 kJ / 268 kcal

Masti 3g

zasićene masne kiseline 0g

Ugljenihdrati 28g

Šećeri 9g

Belančevine 9g

Vlakna 42g

Način upotrebe:

Preporučuje  se dodati 2-3 grama do 3 puta dnevno u smuti, sejk, jogurt, sok, vodu ili pahuljice.

Pakovanje 100g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top