Anis zrno 100g

179 RSD

Anis deluje protiv nadimanja, umiruje grčeve, jača želudac i pospešuje varenje, a preporučuje se i za čišćenje nakupljene sluzi iz pluća, želuca, bešike i bubrega.

Kategorija: Oznake: ,

Anis zrno 100g

Anis zrno deluje protiv nadimanja, umiruje grčeve, jača želudac i pospešuje varenje, a preporučuje se i za čišćenje nakupljene sluzi iz pluća, želuca, bešike i bubrega.

Da bi eliminisali mučninu nastalu zbog previše masne hrane, jakih začina ili preprženih jela. Treba tri do četiri puta dnevno piti anisov čaj. U anisov čaj, spremljen na uobičajen način, doda se pola kašičice meda i svež listić nane.

Zagovornici narodne medicine seme anisa preporučuju kao delotvorno sredstvo koje čisti krv i jača nerve. Preporučuju ga i za čišćenje nakupljene sluzi iz pluća, želuca, mokraćne bešike i bubrega, ali i za regulisanje neredovne menstruacije. Preporučuje se i osobama koje pate od nesanice.

Anis se dosta koristi i u industriji kolača i slatkiša, kozmetičkih proizvoda i kod proizvodnje likera.

U svetu postoje likeri i rakije sa mirisom anisa, među kojima su najpoznatiji francuski perno, turski raki, grčki uzo i makedonska mastika.

Kao začin koristi se za poslastice (kolače, kekse, marmelade, kompote), negde se stavlja i u kobasice te jela od kiselog kupusa. U Nemačkoj se radi raženi hleb s anisom, u južnoj Francuskoj dodaje se ribljoj juhi, kremastim sirevima i jelima s curry-em, a u Sredozemlju i Aziji njima se začinjavaju meso i povrće.

Pakovaje 100g rf

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top