Organski Lešnikov puter 185g Just Superior

795 RSD

Lešnikov puter sadrži veliku koncentraciju oleinske kiseline i snižava loš holesterol.

 

Organski Lešnikov puter 185g

Organski lešnici, od kojih se pravi Superior lešnikov puter dolaze pravo sa srpskih plantaža iz Kupinika, u blizini Karpata, gde je najčistiji vazduh u Evropi, a vetar duva 360 dana godišnje.

Ima sve divne zdravstvene benefite koje ima i organski lešnici, samo ga je zabavnije jesti! Kao izvor proteina, lešnik je bogat vlaknima, kao i vitaminima i mineralima (vitamin E, vitamin B1, Magnezijum, Bakar, Mangan).

Puter od lešnika biće divan i zdrav dodatak vašoj svakodnevnoj ishrani. Kod lešnika je sve lekovito – kora, lišće, cvetne rese i plod.

U samom jezgru lešnika nalaze se lako svarljive i hranljive materije i vitamini A, E, F, K i vitamini B grupe. Vitamini B1 i B6, dobro utiču na povećanje mišićne mase i energije u organizmu. Pozitivno utiču i na koncentraciju i nervni sistem u celosti. Vitamin B6 posebno se preporučuje trudnicama kako bi se izbegla post-porođajna depresija.

Bogat je i vitaminom A koji povoljno utiče na kosu i kožu, jača zube i skoro sve unutrašnje organe, kao i imunitet celokupnog organizma.

Vitamin E kojeg u lešnicima takođe ima u izobilju čisti krvne sudove, čuva srce i održava vitalnost kože, dok vitamini F i K pozitivno utiču na kosu i kožu, ali i na funcionisanje metabolizma uopšte.

Omega 3 i Omega 6 kiseline što lešnik čini jednom od energetski najvrednijih orašastih plodova. Jača imunitet. Jak antioksidans jer sadrži fenolna jedinjenja, u svežim cvetnim resama i lišću nalaze se ogromne količine vitamina C, a u kori i lišću dragoceni katehinski tanini. Ovaj plod odlikuje optimalan odnos hranljivih materija.

Odličan odnos masti, belančevina i ugljenih hidrata zbog čega je idealno sredstvo za jačanje organizma, posebno u kombinaciji sa medom.

Pored toga, lešnik pomaže kod oporavka od rekonvalescenata, obolelima od reumatizma, rahitisa i anemije. Redovnom konzumacijom ubrzava se eliminacija peska iz bubrega i mokraćnih kanala, a ublažavaju se tegobe koje izazivaju astmatične napade.

Lešnikov puter je bogat nezasićenim mastima koje su korisne za kardiovaskularni sistem.

Velika koncentracija oleinske kiseline u ovim mastima snižava loš holesterol.

Kalcijum i magnezijum kojeg u lešniku ima u izbilju regulišu kontrakciju srčanog mišića i na taj način smanjuju mogućnost srčanog udara i uopšteno čuvaju ceo kardiovaskularni sistem.

Od njih se tradicionalnom i sporom tehnologijom dobija ovaj puter divnog ukusa i strukture. Novija istraživanja pokazala su da su lešnici (baš kao i bademi, pistaći i orasi) odlični u prevenciji srčanih bolesti.

Upotreba:

Idealan kao zamena za slatke kremove, pa čak i kao prevenciju srčanih oboljenja u kombinaciji sa ribom, belim lukom, crnim vinom i svežim povrćem. Osim kao namaz je idealan dodatak poslasticama, kuvanim jelima i sosovima. Izdvajanje ulja na površini namaza je uobičajena pojava.

Ujedno je odlična namirnica za vegane i vegetarijance, kao i za sve osobe koje vode računa o svom zdravlju.

Sastav:

100% organski lešnik.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energetska vrednost 2603kJ/622kcal

Masti 54g

Od čega zasićene 3g

Ugljeni hidrati 17g

Od toga šećeri 4g

Proteini 13g

Vlakna 8g

So 0,004g

Pakovanje  185g Just Superior

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top