Basmati pirinač integralni organski 500g Beyond

499 RSD

Basmati pirinač ima najpovoljniji odnos belančevina, masti, ugljenih hidrata, vitamina, minerala i biljnih vlakana.

Basmati pirinač integralni organski 500g

Basmati pirinač integralni ima aromatičan ukus i miris , nalik na orašaste plodove. Integralni pirinač ima najpovoljniji odnos belančevina, masti, ugljenih hidrata, vitamina, minerala i biljnih vlakana. Lako se vari pa se preporučuje u ishrani bolesnika i rekonvalescenata.

Posebna vrsta sitnozrnog, duguljastog pirinča prijatnog mirisa i ukusa.

Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Koristi se kao prilog ali i za pripremanje glavnih jela kao što su rižoto, pilav, predjela i salate. Pirinač sadrži dosta lekovitih materija i povoljno deluje na organizam kod kožnih bolesti, kod kardio-vaskularnih bolesti, kod bolesti organa za varenje, kod disajnih organa.

Takođe pogodan kod bolesti bubrega i mokraćnih kanala, kod problema sa kostima, dijabetesa, „ženskih bolesti“, problema sa pamćenjem i glavobolje, plodnosti, stresa, nesanice, poremećaja metabolizma i kod nekih malignih bolesti.

Integralni pirinač je izvor energije, ali i odličan antioksidant i povoljno deluje na metabolizam. U organizmu ima veliki nivo iskorišćenosti.

Dobar je za ishranu dijabetičara, pošto ne povećava nivo šećera niti holesterola u krvi, ali se preporučuje i sportistima. Deluje umirujuće na mozak, nervni sistem i ublažava depresiju.

Sastav:

basmati iz organskog uzgoja

Alergeni:

Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energ.vrednost 669kJ/160Kcal

Proteini 4g

Ugljeni hidrati 34g

Od kojih šećeri 1g

Masti 2g

Od kojih zasićene masne kiseline 0g

Biljna vlakna 2g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top