Kus kus 500g Divella

220.00RSD

Klica pšenice sadrži i saharozu i maltozu i gotovo sve masne kiseline

Kus kus 500g

Kus-kus je lomljena integralna pšenica. Pšenica kao žitarica je jedan od najboljih izvora primarnih proteina, a sadrži i esencijalno važne minerale (fosfor, magnezijum, kalcijum, gvožđe) i vitamine (provitamin A, vitamine grupe B, kao i vitamine E, D, K). Klica pšenice sadrži i saharozu i maltozu i gotovo sve masne kiseline.Celo zrno pšenice sadrži moćne antioksidanse, koji imaju veliki značaj u prevenciji raka debelog creva.

Kus-kus se prelije vrelom vodom ili supom i ostavi oko pet minuta u poklopljenoj posudi da nabubri. Zatim se sasvim lagano promeša, kako zrnca ne bi ostala slepljena. Potom se začini po želji i ukusan prilog ili samostalni obrok je spreman.

Ono što je kod pripreme vrlo važno je pravilan odnos vode i kus-kusa. Na svakoj ambalaži navedeno je uputstvo za pripremu, a savršen odnos je jedna mera kus-kusa na jednu i po meru vode, supe.

Ono što je posebno zanimljivo, kus-kus se može pripremiti i poslužiti i kao desert. U kombinaciji sa sušenim voćem, orašastim plodovima, šećerom, mlekom, medom i začinima poput cimeta ili vanile, ovo je omiljena dečija poslastica u mnogim zemljama.

Kuskus se može dodavati u letnje salate i koristiti kao osnova za ukusne slatke kolače. 

Pakovanje : 500g

Scroll to Top