Jasmin pirinač integralni organski 500g Beyond

399 RSD

Jasmin pirinač je prirodni izvor vitaminima B kompleksa koji su nephodni za dobro funkcionisanje nervnog sistema i minerala kao što su kalijum i fosfor.

Jasmin pirinač integralni organski 500g

Jasmin  je posebno fini integralni pirinač srednje veličine zrna, poreklom sa Tajlanda. Ima prijatan miris na jasmin. Kuvana zrna su meka, lepljiva i vlažna.

Prilikom kuvanja jasmina osetićete slatkast ukus kao orašasti plodovi sa izbalansiranom cvetnom aromom.

Prirodni je izvor vitaminima B kompleksa koji su nephodni za dobro funkcionisanje nervnog sistema i minerala kao što su kalijum i fosfor. Prirodni je izvor dijetetskih vlakana. Izuzetno je bogat belančevinama, mineralima, B vitaminima i folnom kiselinom. Sadrži tri puta više vlakana nego beli pirinač

Preporučuje kod osoba koje imaju problema sa varenjem hrane, jer je lako svarljiv.

Kada se kombinuje sa povećanom konzumacijom vode, jasmin poboljšava peristaltiku i sprečava zatvor.

Integralni pirinač sadrži nerastvoriva vlakna i tako pomaže da hrana prođe brže kroz digestivni trakt, dok istovremeno omekšava stolicu.

Vitamini i minerali čuvaju od nekih vrsta raka. Složeni ugljeni hidrati u ovoj vrsti pirinča obezbeđuju dodatnu energiju. Mnogo hranljiviji od običnog belog pirinča jer ima dva puta više vlakana, tri puta više magnezijuma i pet puta više vitamina E. Zamena običnog pirinča jasmin pirinčem smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2.

Preporučuje i osobama koje ne vole običan integralni. Rafinisanjem pirinča gubi se veliki deo vitamina, minerala i biljnih vlakana iz omotača pirinča gde se nalazi prava riznica tih sastojaka, pa se zato preporučuje korišćenje integralnog pirinča u ishrani.

Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Koristi se kao i ostale vrste pirinča i preporučuje se osobama kojima se ne dopada ukus običnog integralnog pirinča.

Integralni pirinač za razliku od belog ima više magnezijuma, vitamina B1 i vlakana, i više folne kiseline. Reguliše krvni pritisak, povećava elastičnost krvnih sudova, štiti od ateroskleroze, srčanog infarkta i nervoze.

Sastav:

Jasmin iz organskog uzgoja

Način pripreme:

Sspremljen na maslacu, podseća na kokice.

Alergeni:

Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 1534kJ/367Kcal

Proteini 7g

Ugljeni hidrati 76g

Od kojih šećeri 0,7g

Masti 3,2g

Od kojih zasicene masne kiseline 0,6g

Biljna vlakna 3g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top