Crveni pirinač organski 200g Biošpajz

280 RSD

U tradicionalnoj medicini crveni pirinač koristi se u lečenju različitih problema sa varenjem.

Organski crveni pirinač, sa svojom dugom istorijom korišćenja u tradicionalnoj medicini, predstavlja ne samo ukusan, već i izuzetno koristan dodatak ishrani.

Pored svoje bogate nutritivne vrednosti, crveni pirinač je poznat po brojnim lekovitim svojstvima koja blagotvorno deluju na različite aspekte zdravlja.

U odnosu na druge vrste pirinča, crveni pirinač se ističe svojim niskim sadržajem proteina i masti, čineći ga idealnim izborom za one koji žele da unesu više nezasićenih masti u ishranu.

Bogat je mineralima poput kalijuma, fosfora, magnezijuma, kalcijuma i gvožđa, kao i mikroelementima kao što su mangan, bakar, cink, fluor i kobalt.

Jedna od najznačajnijih karakteristika crvenog pirinča je njegova sposobnost da pozitivno utiče na zdravlje srca i krvnih sudova.

Zahvaljujući prisustvu lovastatina, crveni pirinač doprinosi snižavanju nivoa holesterola u krvi, smanjujući rizik od srčanih oboljenja. Takođe, redovna konzumacija ovog pirinča može doprineti rešavanju metaboličkog sindroma, skupa stanja koji povećavaju rizik od dijabetesa, bolesti srca i drugih hroničnih oboljenja.

Kada je reč o pripremi, crveni pirinač se tradicionalno potapa u vodu radi fermentacije gljivicama Monascus purpureus, što mu daje karakterističnu purpurnu boju i dodatne nutritivne benefite.

Nakon fermentacije, crveni pirinač se koristi na različite načine u kulinarstvu, pružajući ne samo izuzetan ukus već i zdravstvene koristi za celo telo.

Ukratko, crveni pirinač je nezaobilazan deo zdrave ishrane, nudeći brojne prednosti za zdravlje srca, metabolizma i opšte dobrobiti organizma. Njegova bogata nutritivna vrednost čini ga idealnim izborom za sve one koji teže uravnoteženoj ishrani i održavanju zdravog načina života.

Sastav:
organski crveni pirinač

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija kj 1528 kJ

Total masti 2.5g

od kojih su zasićene masti 0.33g

Ugljeni hidrati 76g

od kojih su šećeri 0.12g

Energija kcal 360 kcl

Belančevine 7.2g

Dijeteska vlakna 2.7g

Pakovanje 200g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top