Crveni pirinač organski 200g Biošpajz

280 RSD

U tradicionalnoj medicini crveni pirinač koristi se u lečenju različitih problema sa varenjem.

Crveni pirinač organski 200g

U tradicionalnoj medicini crveni pirinač koristi se u lečenju različitih problema sa varenjem, jer pirinčana voda ima antidijaroične efekte. Ova vrsta pirinča ima mnogo manje proteina i masti i to isključivo nezasićenih.

Sadrži brojne minerale: kalijum, fosfor, magnezijum, kalcijum, mangan, gvožđe, bakar, cink, fluor, kob.

Lekovitost crvenog pirinča :

Jača srce i tanko crevo, povećava vitalnu energiju i dovodi organizam u balans. Ovaj pirinač sadrži lovastatin koji utiče na smanjenje nivoa holestrola (LDL) u krvi. Pirinač sadrži nekoliko komponenti koji se nazivaju monakolini, supstance koje inhibišu sintezu holesterola, što za sobom povlači snižavanje nivoa holesterola.

Rešava stomačne probleme, cirkulaciju krvnih sudova, kao i opšte zdravlje stomaka. Redovna upotreba crvenog pirinča jača slezinu, popravlja cirkulaciju i povoljno deluje na srce.

Konzumiranje crvenog pirinča pomaže u lečenju metaboličkog sindroma.

Metabolički sindrom je skup uslova koji povećavaju rizik od hroničnih stanja, kao što su bolesti srca, dijabetes i moždani udar.

Neki od kriterijuma za metabolički sindrom uključuju visok krvni pritisak, višak masnog tkiva, povećan nivo šećera u krvi i promene nivoa holesterola ili triglicerida.To je jedan od razloga što se ova namirnica posebno preporučuje osobama koje boluju od dijabetesa“.

Energetska vrednost jedne porcije (1/4 šolje) crvenog pirinča (oko 20Kcal), zamenjuje otprilike jedno parče hleba.

Kao i kod ostalih žitarica glavni energetski sastojak u crvenom pirinču su ugljeni hidrati, pretežno skrob, tako da je pirinač lako svarljiv.

Način pripreme:

Pirinač se tradicionalno pravi potapanjem zrna pirinča u vodu do potpunog zasićenja, a zatim fermentacijom gljivicama Monascus purpureus, koje menjaju boju pirinča u purpurnu.

Sastav:

organski crveni pirinač

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija kj 1528 kJ

Total masti 2.5g

od kojih su zasićene masti 0.33g

Ugljeni hidrati 76g

od kojih su šećeri 0.12g

Energija kcal 360 kcl

Belančevine 7.2g

Dijeteska vlakna 2.7g

Pakovanje 200g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top