Brašno od Prosa: Hranljiva Alternativa Bez Glutena
Brašno od prosa je idealna opcija za osobe obolele od celijakije ili intolerantne na gluten jer ne sadrži ovu supstancu.
Zdravstvene Prednosti Prosenog Brašna
Proso jača bubrege, slezinu i pankreas, sprečava rast bakterija i može pomoći u prevenciji pobačaja. Takođe je efikasno u smanjenju rasta bakterija u ustima i suzbijanju prekomernog rasta kandide. Ovo brašno je bogato vitaminima B kompleksa, mineralima kao što su kalcijum, gvožđe, natrijum, magnezijum i cink, te ima visok procenat aminokiselina.
Recept za Bezglutenski Hleb od Prosenog Brašna
Sastojci:
- 300 g brašna od prosa
- 200 g Premium Univerzal Mix-a (bezglutensko brašno)
- 20 g pekarskog kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 25 ml maslinovog ulja
- 500 ml mlake vode
Uputstvo:
- Pomešajte suve sastojke, dodajte postepeno vodu dok ne dobijete glatko testo.
- Testo sipajte u prethodno premazan kalup ili tepsiju sa dubljim ivicama i ostavite na toplom mestu 40 minuta da naraste.
- Zagrejte rernu na 230°C i pecite hleb oko 30 minuta dok ne dobije zlatno-žutu koru.
Pakovanje 500g Aleksandrija
Cena se redovno ažurira