Brašno od prosa bez glutena 500g Hemija Comerce

145 RSD

Brašno od prosa bez glutena se preporučuje obolelima od celijakije i osobama intolerantim na gluten jer u sebi ne sadrži gluten.

Brašno od prosa bez glutena 500g

Brašno od prosa bez glutena se preporučuje obolelima od celijakije i osobama intolerantim na gluten jer u sebi ne sadrži gluten.

Proso jača bubrege, slezinu i pankreas, sprečava rast i razvoj bakterija. Fungicid je. Pomaže kod prevencije pobačaja. Pogodno za upotrebu u ishrani ljudi koji pate od celijakije.

Smanjuje rast bakterija u ustima. Najbolja je žitarica protiv prekomernog rasta kandide (Candida albicans). Dobro je za dijareju (tostirati proso pre kuvanja), protiv povraćanja (supa od prosa), za probleme sa varenjem i dijabetesom.

Bogato vitaminima B kompleksa, posebno nijacinom, B17, B6, folnom kiselinom, zatim sadrzi kalcijum, gvožđe, natrijum, magnezijum i cink. Proso ne sadrži gluten. Ima visok procenat aminokiselina. Ljudima koji imaju problema sa tiroidnom žlezdom ne preporučuje se velika konzumacija prosa, jer ono sadrži inhibitore tiroidne peroksidaze.

Veoma hranljiva, bezglutenska namirnica. Lako je svarljivo, jedna je od najmanje alergenih namirnica uopšte, pa se preporučuje svima bez ograničenja.

Blagog je, lagano orašastog ukusa, sa sadržajem belančevina skoro 15 odsto, bogato vitaminima B kompleksa, vlaknima i mineralnim materijama. Ima izuzetno visok sadržaj gvožđa, magnezijuma, fosfora i kalijuma.

Redovno korišćenje namirnica od od ove žitarice utiče na ojačavanje bubrega, slezine i pankreasa. Najbolja žitarica protiv prekomernog rasta kandide (Candida albicans). Sprečava rast i razvoj bakterija. Fungicid je. Pomaže kod prevencije pobačaja. Pročišćava kožu, i utiče na lep ten, jača kosu i nokte.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 1582 kJ (378 kcal)

Proteini 13g

Ugljeni hidrati 72g

Masti 4g

Voda 8g

Pepeo 3g

Pakovanje 500g Hemija Comerce

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top