Čaj od Hajdučke trave 100g

105 RSD

Čaj od hajdučke trave 100g

Čaj od hajdučke trave ( millefolii herba ) ima široku primenu. Stolisnik, hajdučica ili hajdučka trava leči mnogo teških rana, jer ima jaka antibiotska svojstva. Ide u sastav preko 50 procenata mešavina što govori o njenoj širokoj primeni.

Problemi sa hemoroidima, krvarenjima, glavoboljom, zuboboljom, zastojem mokraće… U slučaju da imate kamen u bubregu, upalu vena, ili se jako znojite. Ako Vam ponestaje apetita, upaljena vam je sluzokoža ili koža, imate dispeptične tegobe, otvorene rane zagađene bakterijama…

Stvarno je veliki spisak tegoba koje otklanja ova moćna biljka, pa ako niste jedan od retkih koji mogu da budu alergični slobodno je pijte kada god za to mislite da imate potrebu. Gorkast ukus ne bi trebalo da bude razlog odustajanja od korišćenja svih napred navedenih lekovitih svojstava.

Brojna su lekovita svojstva, budući da se čaj od ove biljke preporučuje za lečenje različitih oboljenja.

Najpre je dobro koristiti je za sanaciju različitih problema u funkcionisanju organa sistema za varenje. Hajdučka trava pomaže ne samo kod nadimanja i grčeva u želucu i stomaku, već i kod upale sluznice, bilo crevne, bilo želudačne.

Poznato je i da može poboljšati apatet, te uticati podsticajno na lučenje mokraće, što znači da ima pozitivan uticaj i na funkcionisanje bubrega. Kod žena koje imaju sklonost ka neredovnim menstrualnim ciklusima takođe pomaže čaj od hajdučice, ali i kod prolapsa materice i drugih „ženskih oboljenja“.

Ona dobra za sve tegobe sa kojima se žene mogu sresti, a koje su vezane za funkcionisanje materice i jajnika, na prvom mestu, te generalno njenih reproduktivnih organa.

Smatra se da za žene pomaže i kod upale jajnika, belog pranja i različitih oboljenja materice, kod mioma i cisti. U tom slučaju se uz čaj, preporučuje i kupka.

U zavisnosti od toga sa kojim problemom se dama susreće, zavisiće i na koji način se koristi hajdučka trava za menstruaciju. Naime, ima situacija kada se umesto konzumiranja čaja, preporučuje i stolisnik za ispiranje ili kombinacija te dve opcije.

Još treba dodati i to da može pomoći smanjenju neprijatnosti kod gihta, ali i reumatskih oboljenja. Ukoliko neko ima problem sa obilnim krvarenjem, bez obzira da li je to krvarenje iz desni, materice ili hemororida, trebalo bi da koristi ovu biljku.

Osobe kod kojih je tek dijagnostikovan dijabetes, mogu staviti bolest pod kontrolu ukoliko budu koristile ovaj čaj. Smatra se da pomaže i kod nesanice, te da utiče pozitivno na mnoge organe, čiji rad poboljšava. Najpre na creva, želudac i jetru, te gušteraču, a pomaže i kod lupanja srca, ali i bolova i to prvenstveno u predelu krsta i leđa.

Lekoviti deo biljke :

Osušen nadzemni deo biljke (Millefolii herba)

Hemijski sastav :

Herba hajdučice sadrži flavonoide, etarsko ulje (sa najmanje 0,02% proazulena), alkaloide, germakranolide, poliacetilene, triterpene, sterole, cijanogene glikozide, organske kiseline i šećere

Takođe se koristi :

U narodnoj medicini za kupke kao antiseptik i sredstvo protiv upala

Neželjeni efekti :

Kao i ostale biljke iz porodice Asteraceae, može da izazove alergijske reakcije.

Način pripreme :

Jednu kafenu kašičicu herbe hajdučke trave preliti šoljom (200ml) klučale vode, ostaviti da stoji 10 minuta, procediti. Piti 3 puta dnevno po jednu šolju čaja pre obroka.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top