Čaj od Ruzmarina 100g

125 RSD

Čaj od ruzmarina 100g

Čaj od ruzmarina izuzetno podstiče cirkulaciju i zato se preporučuje ljudima koji su imali moždani udar ili ljudima koji imaju problem sa pamćenjem jer podstiče mikrocirkulaciju u mozgu.

„U tu svrhu može da se pije čaj od ruzmarina. Jednu supenu kašiku suvih listova ruzmarina, prelijete šoljom ključale vode i ostavite da stoji 15 do 20 minuta, procedite i popijete. Idealno bi bilo jedna do dve šolje čaja u toku dana.

I ruzmarin je jedna od onih biljaka koje treba piti ujutru jer nas stimuliše, daje nam fokus, razbuđuje nas i on je u kombinaciji sa nanom i koprivom idealan jutarnji napitak.

Takođe, trudnice, doilje i mala deca ne bi trebalo da koriste ruzmarin.

Latinski naziv :

Rosmarinus officinalis L. (Lamiaceae)

Lekoviti deo biljke :

Osušen list (Rosmarini folium)

Hemijski sastav :

List ruzmarina sadrži etarsko ulje (1-2,5%), flavonoide, rozmaricinsku kiselinu, ditrepene, triterpene

Upotreba :

Za bolju prokrvljenost kože, kao sredstvo za ublaženje grčeva, stimulisanje lučenja žuči, olakšanje varenja i eliminaciju gasova. Povećava prokrvljenost srčanog mišića.

U narodnoj medicini se koristi :

Za olakšanje varenja, spolja kod reumatizma, mijalgija i neuralgija, u kupkama za draženje kože. Koristi se i kao antioksidans i kao začin u prehrambenoj industriji.

Ograničenja u upotrebi :

Ne preporučuje se upotreba tokom trudnoće.

Način pripreme :

Kafenu kašiku lista ruzmarina  preliti šoljom (200 ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 15 minuta. Čaj procediti i piti dva do tri puta dnevno po šolju čaja.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top