Chanca Piedra prah 75g We Are One

850 RSD

Chanca Piedra je poznata po svojoj sposobnosti da poboljša funkcionisanje jetre i žuči, olakša varenje i spreči formiranje žučnih kamenaca.

Chanca Piedra prah 75g We Are One

Chanca Piedra poznata i kao „Kamenolomac“, priznat je po podršci koju pruža zdravlju jetre, žuči, probavnog trakta i bubrega. Ova biljka je slavna po svojoj sposobnosti da poboljša funkciju jetre i žuči, olakša varenje i spreči formiranje žučnih kamenaca.

Sastav: organska Chanca Piedra u prahu

Potiče iz roda Phyllanthus, prvobitno sa Bahama, južne Indije, Kine i amazonskih kišnih šuma Južne Amerike.

Naziv „chanca piedra“ na španskom znači „razbijač kamena“. To je prikladan opis jer su je starosedeoci Amazone koristili za razbijanje žučnih i bubrežnih kamenaca.

U Brazilu je poznata kao „quebra-pedra“ ili „arranca-pedras“, što znači „kamenolomac“. Ova biljka ima dugu istoriju upotrebe u tradicionalnoj medicini za lečenje raznih bolesti poput dijabetesa, dizenterije, gripe, malarije i drugih.

Njena lekovita svojstva potiču uglavnom od fitohemikalija, prirodnih jedinjenja biljnog porekla koja mogu doprineti poboljšanju zdravlja.

Koristi se za ublažavanje grčeva u stomaku i crevima, dijareje, upala u probavnom traktu i drugih probavnih problema. Njeno dejstvo je brzo i efikasno, posebno kod napada žuči ili probavnih tegoba. Preporučuje se kao deo terapije za čišćenje žučnih kanala i može se koristiti i preventivno i kao dodatna terapija nakon operacije žuči.

Takođe može pomoći u sprečavanju formiranja žučnih i bubrežnih kamenaca, opuštanju glatkih mišića, poboljšanju pražnjenja creva i rešavanju upala u crevima.

Ova biljka ima diuretičko, antispazmodično i antiinflamatorno dejstvo. To je čini korisnom za razne zdravstvene probleme, uključujući bolesti digestivnog trakta, dijabetes tipa 2, hepatitis B, prehlade, grip i visok krvni pritisak.

Doprinosi sprečavanju formiranja bubrežnih kamenaca i pomaže njihovom razlaganju i uklanjanju. Takođe je poznata po svojim diuretičkim svojstvima i pokazala se efikasnom u olakšavanju otoka i sprečavanju zadržavanja urina.

Neke studije sugerišu da Chanca Piedra prah može imati hepatoprotektivne efekte što znači pomaže u zaštiti jetre od oštećenja uzrokovanih toksinima.

Upotreba:

Za pripremu čaja, preporučuje se prelivanje 1-2 kašičice praha sa 2 dl vrele vode i ostavljanje da odstoji 10 minuta, nakon čega se može konzumirati.

Napomena:

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 75g We Are One

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top