Crni kumin seme 100g

245 RSD

Istraživanja su pokazala da male crne semenke kumina mogu da izazovu smrt ćelija kada se koriste kod tumorskih ćeija pankresa.

Crni kumin seme 100g

Crni kumin je pronađen još u drevnom Egiptu, u grobnici velikog faraona Tutankamona. Danas se najbolja semena dobijaju isključivo iz Egipta, mada je široku primenu našao na Azijskom kontinentu.

Crne, male semenke sadrže brojne hemijske materije koje imaju pozitivno dejstvo na čovekov organizam.

Osnovna materija po kojoj je crni kumin prepoznatljiv je timohinon, a zatim beta sitosterol, miristinska kiselina, palmitinska kiselina, palmoleinska kiselina, stearinska kiselina, oleinska, linolna i linoleinska, arahidonska kiselina. Od vitamina sadrži vitamin B1, B3, B6 i folnu kiselinu. Od minerala, zastupljeni su kalcijum, gvožđe, cink, bakar i fosfor.

Prevencija i lečenje raka.

Istraživanja su pokazala da male crne semenke kumina mogu da izazovu smrt ćelija kada se koriste kod tumorskih ćeija pankresa.

Antikancerogeno dejstvo pokazao je i kod tumora prostate, debelog creva, tumora dojke. Ekstrakti ulja iz semena crnog kima, pokazali su jako antikancerogeno dejstvo kod tumora grlića materice .

Nigella sativa je pravi naziv ovih semenki.

Pomaže smirenje nervne napetosti, ublažavaju bolove usred crevnih grčeva (kolika), podstiču proizvodnju urina, poboljšavaju varenje i pomažu sprečavanje nastanka povišenog krvnog pritiska, ili njegovo snižavanje ako je već povišen. Koriste se i za smirivanje simptoma astme.

Seme crnog kumina ima veoma široku primenu a upotrebljava se na različite načine. Preporučuje se jedna čajna kašika dnevno. Način unosa je po želji (pomešano sa sokom, medom, samleveno ili celo zrno).

Nije preporučljivo obrađivati na temperaturi većoj od 60°C.

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 1kg

Zemlja porekla Turska

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top