Golica pečena neslana 100g

99 RSD

Golica je poznata kao dobar izvor proteina, minerala i dijetetskih vlakana.

Golica pečena neslana. Golica sadrži velike količine vitamina E imaju antioksidativno dejstvo, koje se bori protiv dejstva slobodnih radikala na ćelije i sanira štetu koju pravi oksidativni stres. Od minerala sadrži  bakar,gvožće ,magnezijum , mangan , fosfor i cink.

Pečena neslana golica se može dodavati u hleb i peciva.

Kada je u pitanju bundevina semenka kalorije su svakako prisutne, ali to ne znači da ih u dijeti treba otpisati! One jesu visokokalorične jer su bogate uljima, ali morate znati da golica ne sadrži loš holesterol.

Poznata kao dobar izvor proteina, minerala i dijetetskih vlakana. Antizapaljensko dejstvo semenki bundeve dobro će doći svakome ko ne praktikuje dovoljno zdrav način života, što uključuje stres, gojaznost i lošu ishranu. Zato je jedna od zdravih namirnica koja se koristi kao preventiva i saveznik u borbi protiv dijabetesa, raka, masne jetre i srčanih oboljenja.

Seme bundeve sa druge strane, priznato je kao jedno od najboljih prirodnih sredstava za izbacivanje crevnih parazita iz organizma.

Mnogim muškarcima, koji su patili od tegoba sa prostatom, upravo su preparati na bazi bundevinog semena doneli poboljšanje, a redovna konzumacija ovih semenki preporučuje se muškarcima u godinama koji upravo i najviše pate od problema sa prostatom.

Pored toga, one su odličan izvor gvožđa, vitamina B, vitamina E, vitamina A, nijacina, ulja i minerala. Imaju reputaciju kao afrodizijak. Ova ukusna hranljiva semenka ima diuretička svojstva, smiruje nadražena tkiva, uklanja bol i proteruje parazite.

Bundevine semenke i ljuske pospešuju stvaranje majčinog mleka. Koriste se za smanjenje oticanja ruku i nogu. Podstiču apetit, pomažu ublažavanju zatvora, ublažavaju nervnu iscrpljenost, blagotvorno deluju na zdravlje zuba, desni, kose i noktiju.

Blago poprženo bundevino seme se može konzumirati kao grickalica, a može se dodavati u sendviče, u obroke od basmati pirinča i sveže salate.

Seme tikve golice sadrži linolensku i linolnu kiselinu, što znači omega-3 i omega- 6, najkorisnije masne kiseline za ljudski organizam. Njih organizam ne može da proizvede, ali su mu neophodne. Tikva, lan i konoplja su biljke koje u sebi imaju veoma dobar odnos masnih kiselina, te tri uljarice imaju najveću nutritivnu vrednost“.

Sastav:

seme bundeve

Nutritivna vrednost na 100g:

Dijetetskih vlakana 9g

Masti 49g zdravih masti

Proteina 29g

Niacina 4mg

Vitamina E  35mg

Ergetska Vrednost Kcal 553

Energetska Vrednost KJ 2294

Ugljeni hidrati 3g

Šećeri 1g

Vlakna 8g

Pakovanje 100g

Original pakovanje 3kg

Zemlja porekla Srbija

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top