Čia semenke 200g The best of nature

320 RSD

Čia semenke su odličan izvor Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina, minerala ( posebno kalcijuma, gvožđa i magnezijuma ), vitamina, proteina, vlakana i antioksidanata.

 

Čia semenke 200g

Čia semenke su odličan izvor Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina, minerala ( posebno kalcijuma, gvožđa i magnezijuma ), vitamina, proteina, vlakana i antioksidanata.

Chia semenke organizmu daju potrebnu energiju, što ga čini idealnom namirnicom za sportiste. Pošto su semenke bogate proteinima, blagotvorno deluje na regeneraciju kože, zdravlje kose i noktiju.

Pozitivno utiče kod mršavljenja jer ubrzava rad metabolizma, podstiče sagorevanje masti, oslobađa energiju, jača organizam, pa pozitivno utiče na organe za varenje. Takođe, hidrira organizam.

Najbogatija s Omega 3 masnim kiselinama, proteinom i vlaknima, a takođe sadrži značajan broj vitamina, minerala i antioksidansa. Odlično za regeneraciju kože, ali i sagorevanje masti, jača organizam i pozitivno utiče na organe za varenje.

Nutricionisti se slažu da je čiju jedno od najboljih koje možete da konzumirate ukoliko se osećate slabo, bez energije jer utuče na rad mišića, i oslobađa energiju u vašem telu pa ga često koriste sportisti. Sadrže i 37 % prehrambrenih vlakana koji podstiču rad creva.

Dijete, odnosno striktna ishrana bazirana na konzumiranju ovog semena se pokazala sjajnom kao prevencija od raka debelog creva.

Chia seme sadrži i Omega 6 masne kiseline, antioksidante (samo jedan gram Chie bogatiji je antioksidantima čak četiri puta više od svežih borovnica) i proteine koji su i te kako bitni za zdravlje kože.

Studije su pokazale da konzumiranje čija semenki takođe utiče na zdravlje kose i noktiju shodno činjenici da je chia veliki izvor proteina (20%) koje telo mora konstantno da ima ne bi li odražavao i štitio koren dlake, odnosno noktiju koji su i napravljeni od proteina keratina.

Konzumiranje semenki utiče na smanjenje apetita, ubrzava rad metabolizma, i aktivira glukogen koji je i te kako bitan za sagorevanje masti. Kašika čije na dan se preporučuje, i ne više od toga jer chia sadrži dosta vlakna koji mogu da preopterete sve koji imaju senzitivan stomak.

Upotreba :

Semenke možete dodati u sve slane i slatke obroke, salate, prilikom pripreme hleba ili od njih napraviti ukusni puding.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 444 kcal

Proteini 21g

Ugljeni hidrati 4g

Masti 3 g omega 3 i 6 masnih kiselina.

Pakovanje 200g The Best of Nature

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top