Crveni pirinač organski 500g Beyond

430 RSD

Crveni pirinač rešava stomačne probleme, cirkulaciju krvnih sudova, kao i opšte zdravlje stomaka.

Crveni pirinač organski 500g

U tradicionalnoj medicini crveni pirinač organski koristi se u lečenju različitih problema sa varenjem, jer pirinčana voda ima antidijaroične efekte. Ima mnogo manje proteina i masti i to isključivo nezasićenih.

Sadrži brojne minerale: kalijum, fosfor, magnezijum, kalcijum, mangan, gvožđe, bakar, cink, fluor, kob. Jača srce i tanko crevo, povećava vitalnu energiju i dovodi organizam u balans. Sadrži lovastatin koji utiče na smanjenje nivoa holestrola (LDL) u krvi.

Energetska vrednost jedne porcije (1/4 šolje) crvenog pirinča (oko 20Kcal), zamenjuje otprilike jedno parče hleba. Kao i kod ostalih žitarica glavni energetski sastojak u crvenom pirinču su ugljeni hidrati, pretežno skrob, tako da je pirinač lako svarljiv.

Integralni pirinač sadrži nekoliko komponenti koji se nazivaju monakolini, supstance koje inhibišu sintezu holesterola, što za sobom povlači snižavanje nivoa holesterola. Rešava stomačne probleme, cirkulaciju krvnih sudova, kao i opšte zdravlje stomaka.

Redovna upotreba jača slezinu, popravlja cirkulaciju i povoljno deluje na srce.

Pomaže u lečenju metaboličkog sindroma. Metabolički sindrom je skup uslova koji povećavaju rizik od hroničnih stanja, kao što su bolesti srca, dijabetes i moždani udar.

Neki od kriterijuma za metabolički sindrom uključuju visok krvni pritisak, višak masnog tkiva, povećan nivo šećera u krvi i promene nivoa holesterola ili triglicerida. To je jedan od razloga što se ova namirnica posebno preporučuje osobama koje boluju od dijabetesa“.

Način pripreme:

Tradicionalno pravi potapanjem zrna pirinča u vodu do potpunog zasićenja, a zatim fermentacijom gljivicama Monascus purpureus, koje menjaju boju pirinča u purpurnu. Možete ga kuvati kao i svaki drugi pirinač.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetske vrednosti 1528kJ/360kcal

Masti 2g

od kojih zasićene masne kiseline 0g

Ugljeni hidrati 76g

od kojih šećeri 0g

Proteini 7g

Vlakna 2g

So 0g

Priprema:

Jednu šolju pirinča kuvati 45 minuta na tihoj vatri u 2 šolje vode.

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top