Organska leblebija sirova 500g Beyond

495 RSD

Korišćenjem leblebije u redovnoj ishrani se reguliše krvni pritisak, varenje.. .

Nema na zalihama

Organska leblebija sirova 500g Beyond

Organska sirova leblebija predstavlja izuzetno bogat izvor proteina i vlakana, obogaćena vitaminima i mineralima ključnim za očuvanje zdravlja. Njena nutritivna vrednost je impresivna, pružajući raznovrsnu podršku organizmu.

Šolja kuvane leblebije može zadovoljiti čak 50% dnevnih potreba organizma za kalijumom, 2% za vitaminom A, 13% za vitaminom C, 69% za gvožđem, 55% za vitaminom B6 i 57% za magnezijumom.

Osim toga, sadrži i značajne količine vitamina K, gvožđa, fosfora, cinka, bakra i mangana.

Naut je izvrstan izvor gvožđa, a kuvana leblebija čak sadrži duplo više gvožđa od ekvivalentne količine mesa. Visok sadržaj kalcijuma u leblebijama, zajedno sa belančevinama, podstiče apsorpciju ovog minerala.

Leblebija ima nizak glikemijski indeks, što ih čini idealnom opcijom za održavanje nivoa šećera u krvi i smanjenje pritiska.

Takođe su bogate vlaknima, koja su ključna za regulisanje probave i sprečavanje konstipacije.

Za osobe sa dijabetesom, visok unos vlakana može poboljšati nivo šećera u krvi, masti i insulina. Osim toga, minerali poput gvožđa, fosfata, kalcijuma, magnezijuma, mangana, cinka i vitamina K podržavaju zdravlje kostiju i strukturu.

Leblebije se često koriste u pripremi raznih jela, poput humusa i falafela, pružajući izuzetan ukus i hranljivost.

Pre kuvanja, preporučuje se potapanje sirovih leblebija u vodu preko noći kako bi se olakšalo kuvanje i poboljšala njihova tekstura.

Uključivanjem leblebije u ishranu, možete osigurati obilje korisnih nutrijenata i podržati svoje opšte zdravlje na prirodan način.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 1448kJ/343Kcal

Proteini 24g

Ugljeni hidrati 48g

od kojih šećeri 5g

Masti 6g

od kojih zasićene masne kiseline 0g

Biljna vlakna 12g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top