Golica organska sirova 500g Beyond

899 RSD

Golica je saveznik u borbi protiv dijabetesa, raka prostate , masne jetre i srčanih oboljenja.

Golica organska sirova 500g

Sirova golica, sa svojim obiljem vitamina E i antioksidativnim svojstvima, igra važnu ulogu u očuvanju zdravlja. Iako kalorična ne donosi loš holesterol, već obiluje esencijalnim hranljivim materijama kao što su proteini, minerali i dijetalna vlakna.

Njene antiupalne karakteristike pružaju podršku organizmu u borbi protiv različitih oboljenja, poput dijabetesa, raka i srčanih problema. Minerali poput bakra, gvožđa, magnezijuma, mangana, fosfora i cinka čine je izuzetno hranljivom.

Fitosteroli u golici doprinose snižavanju holesterola i jačanju imunološkog sistema.

Posebno je važna u ishrani dece zbog bogatstva omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, ključnim za razvoj mozga, hormonalnu ravnotežu i zdravlje kože.Osim toga, vitamini B i K u golici podržavaju zdrave kosti, mišiće i proces zgrušavanja krvi.

Takođe, istraživanja pokazuju da može biti korisna u lečenju parazitarnih infekcija, dok cink u golici igra važnu ulogu u prevenciji preloma kostiju kod starijih osoba.

Preporučuje se konzumacija  bundevinih semenki samlevenih sa drugim sirovim uljaricama, kako bi se maksimalno iskoristile hranljive materije.

Iako ih možete konzumirati i pečene, važno je imati na umu da se pečenjem gubi deo hranljivih sastojaka.

Važno je naglasiti umerenost u konzumaciji. Preporučuje se pola šake semenki bundeve dnevno kako bi se obezbedile potrebne hranljive materije. Ako se koriste kao grickalica, važno je ne preterivati. Jedna šaka dnevno je optimalna količina.

Bundevina semenka predstavlja izvanredan dodatak ishrani koji može unaprediti opšte zdravlje i blagostanje organizma, pružajući mu esencijalne hranljive materije i podršku u borbi protiv različitih oboljenja.

Sastav:

Organska sirova golica

Nutritivna vrednost na 100g:

Energ.vrednost 2339kJ/ 559Kcal

Proteini 30g

Ugljeni hidrati 10g

od kojih šećeri 1g

Masti 49g

Od kojih zasicene masne kiseline 9g

Nezasićene masne kiseline 40g

Biljna vlakna 6g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top