Golica organska sirova 500g Beyond

899 RSD

Golica je saveznik u borbi protiv dijabetesa, raka prostate , masne jetre i srčanih oboljenja.

Golica organska sirova 500g

Sirova golica ima velike količine vitamina E koje imaju antioksidativno dejstvo, koje se bori protiv dejstva slobodnih radikala.

Golica sadrži kalorije ali to ne znači da ih u dijeti treba otpisati! One jesu visokokalorične jer su bogate uljima, ali morate znati da golica ne sadrži loš holesterol.

Poznata kao dobar izvor proteina, minerala i dijetetskih vlakana. Velike količine vitamina E imaju antioksidativno dejstvo, koje se bori protiv dejstva slobodnih radikala na ćelije i sanira štetu koju pravi oksidativni stres.

Od minerala seme bundeve sadrži  bakar, gvožđe ,magnezijum , mangan , fosfor i cink.

Antizapaljensko dejstvo semenki golice dobro će doći svakome ko ne praktikuje dovoljno zdrav način života, što uključuje stres, gojaznost i lošu ishranu.

Zato je jedna od zdravih namirnica koja se koristi kao preventiva i saveznik u borbi protiv dijabetesa, raka, masne jetre i srčanih oboljenja.

Od svih uljarica bundevina semenka se nalazi na vrhu po bogatstvu cinkom, magnezijumom i gvožđem.

Grickajući pola šake golice dnevno obezbeđujete 28% dnevnih potreba za gvožđem, 52% mangana, 46% magnezijuma, 17% proteina i 17% cinka.

U semenu bundevine golice pronađeni su fitosteroli.

To su jedinjenja strukturno slična holesterolu. Kada se redovno koriste u ishrani, smanjuju nivo holesterola, poboljšavaju imunitet i sprečavaju pojavu raka.

U ishrani dece, golica zajedno sa drugim uljaricama, na primer lanom, predstavlja neprevaziđen izvor omega 3 i omega 6 masnih kiselina, neophodnih za ravnotežu hormona, funkciju mozga i zdravlje kože.

Vitamini B i Vitamin K takođe predstavljaju bogatstvo semena golice .

Oni su važni za zdrave kosti, mišiće i neophodan proces zgrušavanja krvi.

Postoje dokazi da upotreba bundevinog semena, kao pomoćnog lekovitog sredstva može pomoći pri lečenju parazitarnih infekcija.

Za one starije mame, tate, deke i bake, golica je veoma značajna, jer ima zaštitnu ulogu u prevenciji preloma kosti, a sve zahvaljujući cinku kojim obiluje.

Zdravstveni benefiti golice se najbolje iskoriste ako se sirova samelje sa ostalim sirovim uljaricama (lan, susam, očišćen suncokret) i uzima po jedna do dve kafene kašičice dnevno.

Ako se pak gricka, nemojte preterati. Jedna šaka je i više nego dosta za dnevni unos.

Bundevine semenke su veoma bogata Omega 3 masnim kiselinama:

Način upotrebe:

Bundevino seme možete konzumirati sirovo ili pečeno. U svakom slučaju sirova je mnogo zdravija je se pečenjem gubi dosta nutrijenata.

Sastav:

100% golica sirova organska .

Nutritivna vrednost na 100g:

Energ.vrednost 2339kJ/ 559Kcal

Proteini 30g

Ugljeni hidrati 10g

od kojih šećeri 1g

Masti 49g

Od kojih zasicene masne kiseline 9g

Nezasićene masne kiseline 40g

Biljna vlakna 6g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top