Kinoa bela organska 500g Beyond

699.00RSD

Kinoa sadrži svih osam aminokiselina koje su čoveku potrebne, za razliku od ostalih žitarica koje sadrže najviše tri, zbog čega se ova biljka smatra „super hranom“.

Kinoa bela organska 500g

Organska kinoa bela je bogat izvor gvožđa i fosfora, kao i vitamina B grupe. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti.

Semenke kinoe se mogu koristiti kao dodatak supama i čorbama, u vidu kaše, kao prilog jelima, za pripremu salata i poslastica.

Osim što jako bogata mineralima kao što su magnezijum, mangan, gvožđe, bakar, fosfor, cink, selen, kalijum i kalcijum. Oni su neophodni za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma. Veoma je bogata i vitaminima i to vitaminima B kompleksa i vitaminom E.

S obzirom na prisustvo magnezijuma i vitamina B, kinoa se preporučuje osobama koje pate od migrenoznih glavobolja.

Ne zaboravimo da spomenemo da sadrže značajan udeo biljnih vlakana, upijajućih i neupijajućih, odličnih za regulisanje metabolizama.

Ono što je bitno spomenuti jeste da sadrži svih osam aminokiselina koje su čoveku potrebne, za razliku od ostalih žitarica koje sadrže najviše tri, zbog čega se ova biljka smatra „super hranom“.

Posebno je cenjena i korisna za sportiste, vegane, vegetarijance i one preosetljive na gluten, jer i sama ga ne sadrži i lako se vari. Uzevši u obzir kakve sve korisne sastojke sadrži  dobra kod mnogih zdravstvenih stanja, pa se zbog toga se toplo preporučuje njeno češće konzumiranje.

Visoka koncetracija vlakana koja pomažu pri snižavanju povišenog holesterola.

Upijajuća vlakna pomešana sa žučnom kiselinom se luče u telo i snižavaju loš LDL holesterol. Osobe koje pate od povišenog holesterola i treba da smanje unos životinjskih proteina, kinoa je idealna biljna zamena za iste. Poznato je da kalijum pozitivno deluje na krvni pritisak.

Defintivno ima više kaliuma od svih drugih žitarica, a on održava zdrav bilans natrijuma u organizmu što dalje utiče na smanjenje povišenog krvog pritsika.

Vlakna i proteini koje kinoa sadrži daju našem organizmu dovoljno energije i zadržavaju osećaj sitosti pa samim tim sprečavaju nalete gladi, dok vlakna istovremeno pomažu da probava ostane na zavidnom niovu.

Upijajuća vlakna koje ove bele semenke sadrže kontroliše nivo šećera u krvi.

Zahvaljujući prisutnosti sastojcima koje imaju antupalno dejstvo uključujući fenolnu kiselinu, komponente vitamina E i polisaharide sprečiće neželjene upalne procese koji su povezani sa rizikom nastanka dijabetesa tipa 2.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 1607kJ/384 Kcal

Proteini 13g

Ugljeni hidrati 68g

od kojih šećeri 0g

Masti 6g

Od kojih zasicene masne kiseline 0,7g

Biljna vlakna 6g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top