Delfin kukuruzno belo brašno 1kg

195 RSD

Delfin kukuruzno belo brašno 1kg

Delfin kukuruzno belo brašno proizvodi se od beliog kukuruza koji je naročito omiljen u našim krajevima.

Kukuruz se preradjuje na dva različita načina. Prvi je industrijska prerada čiji je osnovni zadatak odstranjivanje klice koja je uzročnik brzog kvarenja. Ovaj način prerade kukuruza uglavnom se koristi za proizvodnju pivarskog griza i drugih proizvoda od kukuruza sa niskim sadržajem masti.

Drugi, način prerade u cilju dobijanja visoko kvalitetnog kukuruznog brašna u čiji sastav ulaze svi delovi zrna. Zbog toga je kukuruzno belo brašno sa povećanim sadržajem masti i proteina i znatno boljeg ukusa. Trajnost se obezbedjuje higijenom u proizvodnji i kvalitetnom ambalažom i načinom pakovanja.

Mlevenje kukuruza se obavlja na mlinskom kamenu koji je posebno podešen za te svrhe.

Površinska obrada je od posebnog značaja jer se značajno redukuje broj plesni, a sa njima i njihovi metaboliti kao što su alfa toksini, zearaknon i drugi. Ulavnom se koristi za proizvodnju proja i palente, omiljenih jela ovih krajeva. Sa umlevenom klicom proizvodi dobijaju poseban ukus i miris.

Bogato je proteinima, ugljenim hidratima, mastima, vitaminima i mineralne materije od kojih najvise gvozđa, fosfora, magnezijuma i kalijuma. Redovnom upotrebom kukuruznog brašna jačamo srce, mišiće, kosti, poboljšava krvotok, smanjuje se količina otpadnih materija u organizmu pa samim tim ćelije debelog creva postaju jače. Vlakna u kukuruznom brašnu sprečavaju gojaznost.

Pakovanje 1kg Delfin

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top