Delfin kukuruzno belo brašno 1kg

195 RSD

Delfin kukuruzno belo brašno 1kg

Delfin kukuruzno belo brašno proizvodi se od belih hibrida kukuruza koji su naročito omiljeni u našim krajevima.

Kukuruz se preradjuje na dva različita načina. Prvi je industrijska prerada čiji je osnovni zadatak odstranjivanje klice koja je uzročnik brzog kvarenja. Ovaj način prerade kukuruza uglavnom se koristi za proizvodnju pivarskog griza i drugih proizvoda od kukuruza sa niskim sadržajem masti.

Drugi način je prosto mlevenje kukuruza u integralno kukuruzno brašno u čiji sastav ulaze svi delovi zrna. Ovi proizvodi su mnogo hranljiviji u ukusniji, mana im je što su zbog visokog sadržaja ulja nestabilni i brzo dolazi do užegnuća.

Drugi, način prerade u cilju dobijanja visoko kvalitetnog kukuruznog belog brašna u čiji sastav ulaze svi delovi zrna. Zbog toga je kukuruzno belo brašno sa povećanim sadržajem masti i proteina i znatno boljeg ukusa. Trajnost se obezbedjuje higijenom u proizvodnji i kvalitetnom ambalažom i načinom pakovanja.

Mlevenje se obavlja na mlinskom kamenu koji je posebno podešen za te svrhe. Kukuruzno belo brašno se pakuje u posebnu ambalažu koja mu obezbedjuje trajnost.

Površinska obrada je od posebnog značaja jer se značajno redukuje broj plesni, a sa njima i njihovi metaboliti kao što su alfa toksini, zearaknon i drugi.Kukuruzno belo brašno uglavnom se koristi za proizvodnju proja i palente, omiljenih jela ovih krajeva. Sa umlevenom klicom proizvodi dobijaju poseban ukus i miris.

Bogato je proteinima, ugljenim hidratima, mastima, vitaminima i mineralne materije od kojih najvise gvozđa, fosfora, magnezijuma i kalijuma. Redovnom upotrebom kukuruznog belog brašna jačamo srce, mišiće, kosti, poboljšava krvotok, smanjuje se količina otpadnih materija u organizmu pa samim tim ćelije debelog creva postaju jače. Vlakna u kukuruznom brašnu sprečavaju gojaznost.

Pakovanje 1kg Delfin

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top