Etarsko ulje Lavande Vivita 10ml

450 RSD

Etarsko ulje Lavande 10ml Vivita

Etarsko ulje lavande predstavlja prirodni antibiotik, antiseptik, antidepresiv, sedativ i detoksikant. Njegovo delovanje može biti lokalno na koži gde se nanosi, kao i putem inhalacije, utičući na nervni, endokrini i imuni sistem.

Ulje lavande je jedno od najpoznatijih i najčešće korišćenih eteričnih ulja, poznato po svojim brojnim blagodetima za telo, um i dušu.

Dobija se destilacijom cvetova lavande, a njegova blaga aroma čini ga popularnim sredstvom za aromaterapiju i negu tela.

Ovo ulje je cenjeno zbog svojih umirujućih i relaksirajućih svojstava. Smatra se efikasnim sredstvom za smanjenje stresa, napetosti i anksioznosti. Umirujući miris lavande pomaže u opuštanju uma i poboljšanju kvaliteta sna.

Takođe, ulje lavande ima snažna antiseptička i antibakterijska svojstva, što ga čini korisnim za tretiranje kožnih problema poput akni, ožiljaka, iritacija i infekcija.

Može se koristiti i za ublažavanje svraba od uboda insekata ili za brže zarastanje manjih rana i opekotina.

Osim toga, ulje lavande ima i analgetička svojstva, pa se može koristiti za ublažavanje bolova u mišićima, zglobovima ili glavobolja. Njegova blaga formula čini ga pogodnim čak i za osetljivu kožu.

Uz sve to, ulje lavande je popularan sastojak u kozmetičkim proizvodima za negu kože i kose, zbog svoje sposobnosti da hidrira, umiri i obnovi kožu, kao i da ojača kosu i dodatno je zasija.

Zahvaljujući svom širokom spektru koristi, ulje lavande je nezaobilazni deo kućne apoteke i kozmetičke torbice mnogih. Bez obzira da li se koristi za opuštanje nakon napornog dana, kao deo svakodnevne nege kože ili za tretiranje konkretnih zdravstvenih problema, ulje lavande je siguran izbor za celokupno blagostanje tela i uma.

Pre upotrebe, važno je razblažiti ulje. Preporučuje se dodavanje 3–5 kapi u 30 ml biljnog ulja pre nanošenja na kožu, dodavanje u kupku od 50g soli ili u vodu za vaporizator.

Ovo ulje ima širok spektar dejstava:

  • Ublažava nervnu iscrpljenost i poboljšava mentalnu aktivnost svojim prijatnim mirisom.
  • Pruža prvu pomoć kod stresnih situacija, lupanja srca i visokog pritiska.
  • Smiruje i pomaže kod migrene, glavobolje, depresije, nervne napetosti i nesanice.
  • Ima protivupalno i antibakterijsko dejstvo, korisno kod infektivnih bolesti disajnih puteva.
  • Pomaže kod problema s probavnim traktom, urogenitalnog sistema i u usnoj duplji.
  • Pospešuje zarastanje rana, povreda, opekotina, i reguliše izlučivanje gnoja kod akni.
  • Koristi se u kozmetičkim preparatima za negu kože i kose.

Ulje lavande, po botaničkom nazivu Lavandula hibrida, potiče iz Srbije.

Etarsko ulje lavande 10ml Vivita

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top