Etarsko ulje Lavande Vivita 10ml

450 RSD

Etarsko ulje Lavande 10ml Vivita

Etarsko ulje lavande je prirodni antibiotik, antiseptik, antidepresiv, sedativ i detoksikant. Deluje lokalno na koži na mestu aplikacije i putem inhalacije na nervni, endokrini i imuni sistem.

Upotreba ulja lavande :

uvek pre upotrebe razblažiti. Sipati 3 – 5 kapi u 30 ml biljnog ulja pre nanošenja na kožu ili na 50g soli za kupanje ili u vodu za vaporizator.

Dobija se destilacijom cveta lavande. Zove se i majkom svih ulja.

Dejstvo :

Miris lavande otklanja nervnu iscrpljenost i poboljšava mentalnu aktivnost.

Prva pomoć kod stresnih situacija, lupanja srca i visokog pritiska. Smiruje, pomaže kod migrene, glavobolje ( u kombinaciji sa etarskim ulje nane ), depresije, nervne napetosti i stresa, pomaže kod nesanice.

Protivupalno i antibakterijsko dejstvo etarskog ulja lavande korisno je kod infektivnih bolesti disajnih puteva ( infekcije grla, grip, kašalj, prehlada, bronhitis, zapušenje sinusa, laringitis, upala krajnika, astma ).

Koristi se u obliku pare ili se maže ( razblaženo sa baznim uljem u 50 ml 15-20 kapi ulja lavande ) na kožu vrata, grudi i leđa.

Pomaže kod probavnog trakta (upale debelog creva, zarazne dijareje, zapaljenja creva, parazita i crevnih glista) jer podstiče proizvodnju želudačnih sokova i žuči.

Kod urogenitalnog sistema (upale mokraćnog mehura, veneričnih oboljenja, za eliminaciju menstrualnih tegoba) pomaže u vraćanju hormonalne ravnoteže.

Može da pomogne i kod problema u usnoj duplji (čir, ciste, afte, upale desni).

Koristi se kod raznih poremećaja na koži  (rane, povrede, opekotine, crvenilo kože, infekcije) jer ubrzava zarastanje.

Kod lečenja akni deluje tako što zaustavlja bakterije koje uzrokuju početnu infekciju, regulišu preterano izlučivanje gnoja uzrokovano hormonima i smanjuje ožiljke nakon zarastanja akni. U kombinaciji sa kamilicom pomaže kod ekcema.

Redovna masaža lavandinim uljem koristi za bolove uopšte (smanjuje i eliminiše glavobolju, reumatske i druge bolove u mišićima). Veoma je dobar dezodorans, kako za ličnu upotrebu, tako i za osveženje prostorija.

Od velike je koristi u proizvodnji kozmetičkih preparata za negu normalne i masne kože i kose ( gubitak kose, alopecija, vaške) .

Botanički naziv 1:

Lavandula hibrida

Zemlja porekla :

Srbija

Etarsko ulje lavande 10ml Vivita

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top