Etarsko ulje Limuna 10ml

199 RSD

Ulje limuna poznato je po svom antioksidacionom i antiseptičkom delovanju, kako na disajne organe, tako i na kožu. Deluje na streptokoke i stafilokoke.

 

Etarsko ulje Limuna 10ml

Etarsko ulje limuna poznato je po svom antioksidacionom i antiseptičkom delovanju, kako na disajne organe, tako i na kožu. Deluje na streptokoke i stafilokoke.

Smatra se da limun ima i adstrigentno, antivirusno i stimulativno svojstvo.

Lmun osvežava i stimuliše, uklanja umor, strahove i nervnu napetost. Jača koncentraciju, bistri misli. Deluje na na zidove kapilara i vena i pojačava cirkulaciju. Osvežava prostor i uklanja miris dima.

Upotreba :

Može koristiti u aroma lampama – što je naročito preporučljivo u vreme  infekcija (bolesna osoba u kući, vreme gripa i sl.) Na taj način ćete ne samo dezinfikovati prostor u kojem se nalazite, već i olakšati tegobe izazvane gripom, prehladom, bronhitisom i upalom sinusa.

Deluje stimulativno i uklanja umor. Unosi vedrinu i budi želju za životom.

Uz druga etarska ulja sličnog delovanja, glavni je sastojak u proizvodima za lomljive i krte nokte, proširene vene i kapilare, akne, bradavice… U tonicima i drugim preparatima za negu lica koristi se za osvežavanje umorne kože. Odličan je saveznik i u borbi protiv celulita.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine:

Za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema.

Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima (bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo.

Kategorija mirisa:

Voćni mirisi

Opis mirisa:

Osvežavajuć i moćni miris limuna

Pakovanje 10ml Dufto

Proizvedeno u: Nemačkoj

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top