Etarsko ulje Mente 10ml Vivita

450.00RSD

Ulje mente ublažava bolove kod migrene i tenzijske glavobolje. Doprinosi prohodnosti i zdravlju disajnog sistema.

Etarsko ulje Mente 10ml

Etarsko ulje mente dobija se destilacijom biljaka ubranih u cvetu.Glavni sastojak mente je mentol koji joj daje vrednost i široku primenu. Karakteristično je po svom intenzivnom i karakterističnom mirisu mentola. Osim što miriše predivno, aplikovano na kožu stvara i osećaj hlađenja.

U različitim preparatima menta se koristi i kao sredstvo koje ublažava bol, ili olakšava simptome kod oboljenja respiratornog trakta.Upravo njegova sposobnost da hladi, ključni je faktor koji čini ovo ulje savršenim sastojkom u letnjim preparatima za negu.

Sastav:

100% esencijalno ulje Menthae pipireta aetheroleum

Dejstvo:

Ublažava bolove kod migrene i tenzijske glavobolje.

Doprinosi prohodnosti i zdravlju disajnog sistema.

Zahvaljujući protivupalnom delovanju često se koristi za ublažavanje bolova u mišićima, kod upala nerava  i tetiva.

Otklanja osećaj nadutosti, mučninu i bolove u želucu, stimulira probavni sistem, olakšava simptome sindroma iritabilnog colona..

Ublažava osećaj mučnine, simptome morske bolesti.

Eliminiče mikrobe iz usne šupljine, sprečava neugodni zadah i doprinosi zdravlju zubi i desni.

Poboljšava sposobnost koncentracije i budnost, djeluje osvežavajuće.

Način primene:

Samo za spoljašnju  upotrebu ( Dermalno , lokalno ) ili u difuzerima,kupkama , inhalacijama. Ulje se razblažuje sa nekim baznim uljem u odnosu 3 prema jedan.

Etarska ulja su najkoncentrovaniji oblik, lekovitih sastojaka jedne biljke. Uglavnom se dobijaju destilacijom ili presovanjem biljke ili nekih njenih delova. To su lako isparljive, nemasne supstance, intenzivnog mirisa.

Delovanje jednog etarskog ulja zavisi od kombinacije i koncentracije raznih hemijskih supstanci koje se nalaze u njegovom sastavu. Na sastav i kvalitet etarskih ulja utiču karakeristike zemljišta, nadmorska visina, klima, način berbe i tehnika proizvodnje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine:

za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Eterska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima ( bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo.

Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

Pakovanje 10ml Vivita

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top