Etarsko ulje Ruže 10ml

250 RSD

Ružino ulje se tradicionalno koristi kao osnovni sastojak tonika koji poboljšavaju cirkulaciju, jak je antioksidans i pravi je melem za zrelu kožu.

Etarsko ulje Ruže 1oml

Etarsko ulje ruže se tradicionalno koristi kao osnovni sastojak tonika koji poboljšavaju cirkulaciju, jak je antioksidans i pravi je melem za zrelu kožu. Ružine latice sadrže eterična ulja, tanine, šećer, limunsku, jabučnu, vinsku i ćilibarnu kiselinu i niz aromatičnih supstanci.

Miris ružinog drveta poznat je kao senzualni miris koji utiče na hormone, podiže samopouzdanje i ima blago afrodizijačko dejstvo. Podstiče regeneraciju kože i dragoceni je dodatak u tzv. anti-age kozmetici. Izvrsno je za zrelu i suvu kožu, mada može da se koristi za sve tipove.

Čim se pojave prve sitne bore koristite ga da biste sprečili isušivanje kože i gubitak elastičnosti.

Ruža sadrži visok nivo vitamina C, za koji je poznato da izbeljuje kožu i suzbija posledice poremećaja u pigmentaciji. Ima terapeutsko dejstvo i koristite ga da biste smanjili pa i uklonili tragove koje ostavljaju bubuljice i akne. Isto tako, jača desni i koren kose.

Poznato je da je esencija od ruže snažan afrodizijak jer pojačava libido i pobuđuje osećaj romantike, a mnogi tvrde da ih je ovo ulje spaslo od frigidnosti i impotencije.

Masaža i kupke korisne su kod menstrualnih problema i problema sa srcem, cirkulacijom i proširenim venama, a koristi se i u masaži onih koji pate od čestih glavobolja i migrena. Inhalaliranje ulja preporučuje se i kod prehlade, otežanog disanja, povišene telesne temperature, mučnine i napada alergije. Smiruje želudac, upale u njemu i štiti od infekcija.

Napomena:

Etarska ulja nikada ne treba nanositi nerazređena na kožu jer mogu da izazovu iritaciju i alergijske reakcije. Najbolje je mešati ih sa baznim uljima (bademovo, kokosovo, maslinovo, ricinusovo, jojoba ulje, avokado…) koja u mnogome pojačavaju njihovo dejstvo. Izuzetak je etersko ulje lavande koje se može naneti direktno na malu površinu kože.

Kategorija mirisa:

Cvetni mirisi

Opis mirisa:

Osvežavajuć i moćni miris ruže

Pakovanje 10ml Dufto

Proizvedeno u: Nemačkoj

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top