Glina za obloge 200g Milkom

240.00RSD

Uspešno ubrzava keratinizaciju potkožnog tkiva i protiv bolova

Glina za obloge 200g 

Glina za obloge deluje antiseptički i antibiotski, a kao potpuno prirodan preparat, uspešno ubrzava keratinizaciju potkožnog tkiva. Glina se pokazala uspešno kod reume, artritisa osipa, gangrene, psorijaze, ekcema, opekotina, akni, čireva, cista, tumora, gastritisa…

Priprema hladne kataplazme(obloge):
U odgovarajuću posudu (ne sme biti metalna) odmeriti potrebnu količinu gline (u zavisnosti od veličine obolelog mesta). Zatim, postepeno dolivati vodu (prokuvanu i prohlađenu), dok se ne dobije smeša gustine pavlake. Kataplazma treba da bude dva puta veća od obolelog  Na ZAPALJENA („topla“) mesta počnite sa stavljanjem kataplazme debljine 2st i menjajte je svakih sat do sat i po, odnosno čim se kataplazma zagreje.

Na „hladnim mestima“ (UNUTRAŠNJIM ORGANIMA) kataplazma bi trebalo da bude debljine 2-Zst i da se drži 2 – 3 sata, a menja 2 – 3 puta dnevno. Ako se dobro podnosi poželjno je držati je celu noć.

Za negu lica preporučuje se :
2 kašičice gline, 1 kašičica pavlake i 1 kašičica meda. Od sastojaka napraviti konzistentnu masu i naneti je na lice u debelom sloju. Maska se skida kada počne da zateže.

Upotreba gline kod cista i tumora:
Kod EKSTERNIH (spoljašnjih) tumora
-danju: napraviti debelu hladnu oblogu, pa je preko čiste gaze staviti na obolelo mesto. Držati sat do sat i po.
-noću: dve kašike morske soli staviti u vodu i zagrejati je. Zatim dodati onoliko gline koliko je potrebno da se napravi gusta masa. Preko čiste gaze staviti je na obolelo mesto. Kada se pojavi gnoj, stavljati hladne obloge.

Kod UNUTRAŠNJIH tumora – pripremiti tanku i retku hladnu oblogu, da bi se izbegla burna reakcija. Nedelju dana stavljati je jednom dnevno. Nakon toga, postepeno povećavati broj i debljinu obloga.
Napomena: obloge bi trebalo da su hladne, osim ako se stavljaju na kičmu – tada bi trebalo da su mlake (prokuvanu vodu, koja se meša sa glinom, rashladiti da bude mlaka).

Preporuka (kod težih oboljenja):
Paralelno sa uzimanjem gline, da bi se otklonio uzrok bolesti, preporučuje se promena načina ishrane. Trebalo bi maksimalno smanjiti namirnice životinjskog porekla, uključujući mlečne proizvode i jaja. So, šećer, i med izostaviti bar u periodu od tri meseca, kao i industrijski prerađene namirnice. Preporučuju se žitarice, povrće, bistre supe, koštunjavo i ostalo voće (sa našeg podneblja). Šećer zameniti malteksom (ječmeni slad), koji se može kupiti u prodavnicama zdrave hrane.

Važne napomene :
–  Glinu nikada ne pripremati u metalnim sudovima, sa metalnim priborom.
–  Glina jednom iskorišćena je za bacanje.
–  Nikada ne stavljati kataplazmu za vreme varenja.
–  Kod upotrebe gline za spoljašnju primenu potrebno je paralelno sprovoditi i oralnu terapiju glinom.

Pakovanje : 200g

Proizvođač : Milkom

Scroll to Top