Ulje semenki Maline 50ml Eterra

950 RSD

Ulje semenki maline je idealno za letnje mesece jer sadrži zaštitni faktor, dok je zimi nezaobilazno u nezi zahtevne kože jer je hrani i hidrira.

Ulje dobijeno iz semenki maline (Rubus idaeus) nudi izvanredne benefite za negu kože zahvaljujući visokoj koncentraciji gama-tokoferola. On je ključan u zaštiti kože od oštećenja prouzrokovanih UV zracima.

Dobija se hladnim ceđenjem semenki maline, nakon što se one mehaničkim putem odstrane iz plodova. Crvenkaste je boje i veoma ugodnog voćnog mirisa.

Biljne masne kiseline su sastojci ulja koje karakteriše visoka biološka aktivnost. Ulje maline u svom sastavu ima visoke koncentracije linoleinske masne kiseline koja je vitalna za rast, reprodukciju i funkciju kože.

Ovo ulje predstavlja izuzetnu zaštitu od celog spektra sunčevog zračenja, uključujući UV-A, B i C zrake. Ima snagu koja se može uporediti sa SPF faktorom od 28 do 50. Pored toga, njegova stabilnost, zahvaljujući fosfolipidima, čini ga idealnim za dugotrajnu upotrebu, bez gubitka svojih svojstava.

Svojom bogatom kompozicijom, ulje semenki maline efikasno deluje u tretiranju raznih kožnih stanja poput strija, ekcema i dermatitisa, pružajući potrebnu hidrataciju i negu.

Sa više od 80% masnih kiselina, posebno linolenske i alfa linolenske masne kiseline, pogodno je za suvu, zrelu i dehidriranu kožu.

Njegova moćna antioksidativna svojstva, zahvaljujući karotenoidima i vitaminima E i A, pružaju dodatnu zaštitu od virusa i spoljašnjih uticaja poput sunca, vetra i hladnoće. Tamna boja ulja ukazuje na prisustvo karotenoida koji dodatno doprinose antioksidativnom efektu.

Ulje maline je nezamenljivo tokom cele godine. Leti kao prirodni zaštitni faktor od sunčevih zraka, dok zimi pruža potrebnu hidrataciju koži izloženoj hladnoći. Može se koristiti na licu, telu i kosi na različite načine, dodajući nekoliko kapi ulja u vaše omiljene proizvode za negu ili koristeći ga direktno.

Za najbolje rezultate, ulje treba razblažiti sa baznim uljem pre nanošenja na kožu. Može se dodati i u prirodne preparate za sunčanje radi pojačane zaštite. Uz redovnu upotrebu, ovo ulje će vam pružiti sveobuhvatnu negu i zaštitu kože.

Sastav:

100% hladno ceđeno ulje semena maline

Pakovanje 50ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top