Ulje semenki Maline 50ml Eterra

950 RSD

Ulje maline je idealno za letnje mesece jer sadrži zaštitni faktor, dok je zimi nezaobilazno u nezi zahtevne kože jer je hrani i hidrira.

Ulje semenki Maline 50ml

Ulje semenki maline (Rubus idaeus) ima najvišu prirodnu koncentraciju gama-tokoferola, u slobodnom obliku koji sprečava oštećenje kože izazvane UV zracima.

Semenke maline pružaju zaštitu od celog UV spektra sunčevog zračenja (UV-A, B i C) i to snagom koja se može uporediti sa titanijevim dioksidom, što izraženo u faktoru zaštite (SPF) iznosi od 28 do 50.

Zbog sadržaja fosfolipida vrlo je stabilno i ne kvari se ukoliko se čuva na adekvatnoj temperaturi. Fosfolipidi deluju kao prirodni antioksidans. Ovo ulje pogodno je za tretiranje strija, ekcema, dermatitisa i drugih upalnih stanja. Može se dodati i u pakovanja za suvu i proređenu kosu jer hrani vlasište, a kosi daje mekoću.

Zahvaljujući svom sastavu deluje blagotvorno kod ekcema i drugih upalnih stanja kože, što potvrđuje i pomenuta naučna studija.

Preko 80% masnih kiselina odnosi se na linolensku i alfa linolensku masnu kiselinu i zato je posebno pogodno za suvu, zrelu i dehidriranu kožu.

Pomaže u zaštiti organizma od virusa. Bogato je celim spektrom vrednih masnih kiselina od kojih izdvajamo omega-3 i omega-6 masne kiseline. U sastavu se nalaze i visoke koncentracije vitamina E (alfa i gama tokoferoli) i vitamin A.

Idealno je za letnje mesece jer sadrži zaštitni faktor, dok je zimi nezaobilazno u nezi zahtevne kože jer je hrani i hidrira.

Štiti od sunca, vetra i hladnoće. Zahvaljujući svom sastavu deluje blagotvorno kod ekcema i drugih upalnih stanja kože.

Tamno žute do smeđe boje što govori o sadržaju karotenoida koji ima antioksidativna svojstva. Preko 80% masnih kiselina odnosi se na linolensku i alfa linolensku masnu kiselinu i zato je posebno pogodno za suvu, zrelu i dehidriranu kožu.

Pomaže u zaštiti organizma od virusa. Fosfolipidi deluju kao prirodni antioksidans. Pogodno za tretiranje strija, ekcema, dermatitisa i drugih upalnih stanja.

Može se dodati i u pakovanja za suvu i proređenu kosu jer hrani vlasište, a kosi daje mekoću.

Upotreba:

Za lice:

Koristite nekoliko kapi ujutru i uveče. Koža lako upija tako da ne ostavlja masne tragove. Pomešajte nekoliko kapi ulja sa vašim losionom za skidanje šminke ili dodajte nekoliko kapi u vašu masku za lice ili melem za usne.

Za kosu:

Dodajte 2-3 kapi u šampon ili regenerator. Može se utrljati čisto ulje u kožu glave ili krajeve kose.

Za telo:

Pomešajte nekoliko kapi u vaš losion za telo, kremu za sunčanje ili gel za tuširanje, a može se koristiti i čisto kao ulje za telo.

Napomena:

Nanosi na kožu razblaženo sa nekim baznim uljem a može se dodavati i u prirodne preparate za sunčanje za sunčanje .

Pakovanje 50ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top