Glina za zglobove i mišiće R Clay 150ml Shenemil

499 RSD

Glina olakšava reumatske i druge vrste bolova u zglobovima i mišićima.

Glina za zglobove i mišiće R Clay 150g

Shenemil glina za zglobove i mišiće R Clay je izuzetno je sredstvo za fizičku terapiju. Jednostavno sva mesta koja su imala prelom, ugnječenje, ili iščašenje se mažu glinom u više slojeva i tako nose duže vreme.

Ako mesto zahteva fiksiranje onda preko gline može doći retka tkanina, da bi omogućila disanje kože. Glinom uvek treba obaviti zglobno mesto, ukoliko je to moguće.

Lekovita svojstva R Clay gline:

Lekovite supstance gline (organske komponente gline su alge dijatomeje veoma bogate organski vezanim mikroelementima, neorganske komponente su alumino-silikati). Takođe su dodati vitamini i eterična ulja, omogućuju maksimalno snabdevanje potkožnog sloja kože svim, za nju, značajnim komponentama.

Glina za reumu može poslužiti za tretman bubrega, jetre, pankreasa i krajnika.

Sa spoljne stranese namaže sloj gline, prekrije nekom pamučnom tkaninom i zadrži u toku noći. Tkanina se stavlja da glina ne bi prešla na odeću. Glina se tako namazana može nositi za vreme rada ili pak za vreme sna.

Sva zglobna mesta zahvaćena reumom, prsti šake, zglob šake, zglob lakta, vratni pršljenovi, kuk ili pak pršljenovi donjeg dela kičme, kao i zglobovi kolena, i nogu, mažu se glinom za reumu.

Kako su reumatske tegobe izražene noću, preporučuje mazanje R clay gline pre spavanja, kako bismo glinu i u toku noći držali.

Preko gline se može staviti zavoj ili gaza. Glina se može ljuštiti, ali ona ne šteti odeći i posteljini, jer je sama ekološko sredstvo za pranje. Odeća se oblači posle zasušivanja gline.

Kolena se mogu mazati i preko dana, tako da se glina može držati sve dok traju bolovi. Glina se skida mekom tkaninom ili vatom nakvašenommlakom vodom. Prvo glina sa vodom pravi gel (bubri), a potom se lako skida tkaninom ili vatom. Prsti ruku namazani glinom u toku noći ostaju u ispruženom položaju, jer ih glina zateže, tako da je olakšana periferna cirkulacija krvi.

Kičmu treba masirati glinom u toploj prostoriji i čekati da zasuši, a potom se obući.

Napomena:

Posle skidanja gline moguće je crvenilo, koje je normalna posledica,, rada” gline. Glina za reumu je posebno pogodna za sve posoperativne ortopedske tretmane- rehabilitaciju. Ona utiče na eliminaciju ožiljaka.

R CLAY MASK je posebno pogodna za sve postoperativne ortopedske tretmane – rehabilitaciju.

Utiče na eliminaciju ožiljaka. Sva mesta koja su imala prelom, ugnječenje ili isčašenje mogu se mazati se glinom i zavojem u više slojeva i tako se drži duže vreme. Glinom i zavojem, ukoliko je to moguće, treba obaviti zglobno mesto.

Pravi simptomi reume su bolovi u zglobovima šake, lakta, kuka, ramena ili kolena. Ako se u prstima šaka javlja trnjenje i svrab („mravinjanje“), onda je problem u vratnom pršljenu, te i njega treba istovremeno mazati glinom. Deformacijama zgloba dolazi do gnječenja krvnih sudova i nerava, odnosno do slabe ishranjenosti tkiva ekstermiteta.

Kako je san zadužen za regeneraciju tkiva, to se u njegovoj poslednjoj fazi, rano ujutro, u zglobovima (prsti ruku i nogu, rame, koleno, vrat, kičma) oseća ukočenost, bol poput uboda, što nas budi iz sna. U kritičnim slučajevima ili akutnim stanjima, preporučuje se da uporedo sa glinom koristimo i nagrevanje – TERMOGLINOM.

Sastav:

Voda, glina , vitamin C ,ksantan guma,natrijum bikarbonat, uljni ekstrakt hajdučke trave, ekstrakt divljeg kestena , ekstrakt tamjana , mentol, kamfor , natrijum salicilat, metil salicilat.

Pakovanje 150ml Shenemil

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top