Active C glina sa aktivnim ugljem 300g Shenemil

680 RSD

Active C glina u prahu može se koristiti za pripremu raznih maski za lice protiv akni i mitisera, za čišćenje kože, hidratacije i odmašćivanja površinskog sloja kože.

Active C glina sa aktivnim ugljem 300g

Glina Active C sa aktivnim ugljem se može koristiti za pripremu raznih maski za lice protiv akni i mitisera, za čišćenje kože, hidratacije i odmašćivanja površinskog sloja kože, za negu i rast kose, kao i drugih delova tela (maska protiv strija i celulita), kao obloga oko zglobova i mišića, kod pripreme tople kupke, za piling kože.

Bentonitna glina je glatka glinanasta iz vulkansko pepela. Uglavnom se sastoji iz montmorilonita, pa se ponekad  naziva i montorilonitnaglina.

Ostale komponente su gvožđe, kalium, silicijum, magnezijum,natrijum i calcium koji mogu hraniti kožu.  Sadrži i delove algi dijatomeja što joj daje organski karakter. Na mnogim mestima pomenuta u Biblijii kao preventive i kao sredsvo isceljenja. Kada se glina meša sa vodom, stvara se električno naelektrisanje koje omogućava progresivnu eliminaciju toksina i patogena sa kože.

Pored vezivanja-adsorpcije i 44ma jonoizmenjivačka i elektromagnetna svojstva. Ona pored eliminacije toksina ima funkciju da hrani kožu.  Redak prirodni material koji u sebi sadrži nanočestice.

Aktivni ugalj poseduje antibakterijska svojstva i pomaže da se nečistoće i toksini izbacuju iz kože.

Odličan je za kožu sklonu aknama i osetljivoj koži. Ima veoma veliku razvijenu površinu, tako da vrlo brzo i efikasno vezuje otpadne materije sa kože. Čisti vašu kožu,  ukoliko vam je potrebano progresivno čišćenje problematične kože. Njegova blago hrapava tekstura predstavlja odličan piling, pritom izvlači višak ulja iz kože i dubinski čisti pore.

Kombinacijom bentonitne gline i aktivnog uglja postiže se jači i progresivniji efekat čišćenja kože od toksina, bakterija kao i mrtvog sloja sa površine kože.

Način pripreme:

Odmerenu količinu gline i mlake vode pomešati u posudi (koja nije od metala) u odnosu 2:3 (glina i voda). Smesu dobro promešati plastičnom ili drvenom kašičicom dok se ne dobije kompaktna gusta masa. Nakon toga smesa je odmah spremna za aplikaciju.

Zavsno od željene primene u pripremljenu smesu gline i vode se mogu dodavati razni dodaci kao na primer: sveže jaje (belanac ili žumanac), usitnjeno voće, povrće, etarska ulja, med, mlečni proizvodi (jogurt, kiselo mleko, mleko, pavlaka i td.), razno sveže ili osušeno bilje, vitamini i slično.

Primena:

Glina sa aktivnim ugljem se može koristiti za pripremu raznih maski za lice (protiv akni i mitisera, za čišćenje kože, hidratacije i odmašćivanja površinskog sloja kože), za negu i rast kose, kao i drugih delova tela (maska protiv strija i celulita),  kao obloga oko zglobova i mišića, kod pripreme tople kupke, za piling kože.

Poželjno je pravljenu masku držati do 30 minuta na koži, a potom skinuti blagim masiranjem vlažnom tkaninom (ili vatom), ili nežnim ispiranjem mlakom vodom.

Primeri pripreme maski:

Maska protiv bora

U posudu staviti 2 supene kašike jogurta, 40g izrendane jabuke i dodvati glinu dok se ne  dobije gusta smesa. Masku naneti na lice i držati oko 20 minuta i potom isprati lice mlakom vodom.

Hranljiva maska:

Celo jaje umutiti sa 20g soka od krastavca i malo jogurta, potom dodavati glinu dok se ne  dobije gusta smesa. Masku naneti na lice i držati oko 20 minuta i potom isprati lice mlakom vodom.

Napomena:

Ne dovoditi u kontakt sa metalnim predmetima.

Ne preporučuje se nanošenje pravljenih maski više od 3 puta nedeljno.

Budite oprezni jer ovaj proizvod može ostaviti crne tragove na odeći, nameštaju i drugim predmetima.

Ovaj proizvod je isključivo za spoljnu upotrebu!

Nakon skidanja maske može se javiti crvenilo, koje je posledica pojačane cirkulacije krvi, i nestaje za 20-30 min.

Po tehnologiji prof. Dr Staniše Stojiljkovića

UPUSTVO je urađeno prema praktičnim rezultatima primene bentonita u farmaceutskoj i kozmetičkoj tehnologiji.

Pakovanje 300g Shenemil

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top