Ječmena trava u prahu 100g organska

550 RSD

Ječmena trava alkalizuje telo, popravlja krvnu sliku, uništava bakterije i maligne ćelije.

Ječmena trava u prahu 100g

Sastav: 100% organska ječmena trava u prahu

Usporava starenje i produžava životni vek. Takođe, predstavlja paletu prirodnih pigmenata, koji pomažu sintezu enzima potrebnih za regulisanje metabolizma.

Ječam je jedna od najstarijih vrsta žitarica koja sadrži pravo bogatstvo, neophodne i korisne materije za telo.

Predstavlja izuzetno vredan dodatak ishrani zahvaljujući živim enzimima u svom sastavu koje u svakodnevnoj ishrani ne unosimo dovoljno , a od velike su važnosti za probavni sistem. Suši na sniženoj temperaturi kako bi se sačuvali enzimi.

Pored enzima bogata je vitaminima, mineralima i aminokiselinama. Od njih je najvažniji hlorofil, koji je sličan hemoglobinu, proteinu koji se nalazi u crvenim krvnim zrncima, i kao takav prenosi kiseonik i pokreće celo naše telo. Ujedno važi i za odličnog čistača krvi, jer efikasno izbacuje toksine i radioaktivne materije iz tela.

Prema naučnim istraživanjima, redovnim dodavanjem ječmene trave našoj svakodnevnoj ishrani možemo izlečiti sledeće zdravstvene probleme: artritis, astmu, zgrušavanje krvi, celokupno kardiovaskularno zdravlje, zamor, upalu i bolove kod upale, migrenu, stomačne i crevne tegobe. Takođe, dosta pomaže i u borbi protiv raka.

Sadrži vitamine (A, B kompleks, C i E), proteine i aminokiseline (sadrži sve esencijalne aminokiseline koje naš organizam ne može stvarati sam, već se moraju uneti ishranom i na taj način predstavlja kompletan izvor proteina).

Takođe sadrži nukleinsku kiselinu, minerale (gvožđe, kalcijum, mangan, natrijum, magnezijum, hrom, cink, bakar, i litijum). Sadrži i esencijalne masne kiseline (ima odličan odnos omega-3 i omega-6 masnih kiselina, koje su neophodne za zdravlje i normalnu funkciju centalnog nervnog sistema) i pigmente (hlorofil, karotenoid i beta-karoten).

Ječmena trava sadrži 4 puta više kalcijuma od mleka, 2,5 puta više vitamina C od pomorandže, 1,5 puta više gvožđa od džigerice i 2000 mikrograma aktivne SOD (superoksid dismutaze) u porciji od 2g ječmene trave u prahu. Sadrži ima odličan odnos omega-3 i omega-6 masnih kiselina, koje su neophodne za zdravlje i normalnu funkciju centalnog nervnog sistema.

Ne sadrži alergene, aditive (šećeri, kiseline, boje, konzervansi itd.), pesticide i komponente životinjskog porekla. Zbog toga je pogodna za vegane i vegeterijance. Takođe, nivoi neželjenih supstanci (teški metali, PAH, mikotoksini itd.) su ispod granica utvrđenih zakonodavstvom EU.

Takođe je snažno prisustvo karotenoida, uključujući beta karoten Nutritivno je vrlo slična pšeničnoj travi, mada postoji nekoliko razlika između ove dve namirnice.

Prah ječmene trave sadrži više kalcijuma, kalijuma, hlorofila i enzima nego pšenična trava, ali ima gorči ukus.

Način upotrebe:

Preporučeni dnevni unos 1-3 kafene kašičice praha u vodi, čaju, voću ili povrću, supama ili sosevima.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 333kcal/1393kJ

Ukupne masti 1,8g

od kojih zasićene masti 0,4g

Proteini 33,6g

Vlakna 7,8g

Ugljeni hidrati 44g

Pakovanje 100g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top