Integralni pirinač 1kg

240 RSD

Integralni pirinač 1kg

Integralni pirinač potiče iz Azije, sa Dalekog Istoka i spada u najuravnoteženije namirnice. Naravno, prednost se daje integralnom pirinču jer su njemu sačuvane sve hranljive materije. Skidanjem opne tokom procesa rafinizacije, pirinač gubi dosta hranljivih sastojaka.

Pirinač je jedna od najstarijih žitarica. Popularan je na svim kontinentima i u svim zemljama sveta. Zavičajem pirinča smatra se dolina reke Jangce u Kini, gde se još pre 6.000 godina koristio divlji pirinač koji je kasnije kultiviran.

Azija trenutno proizvodi 94% svetske potrošnje pirinča koji se uzgaja na poplavljenim parcelama zvanim pirinčana polja.

Pored ugljenih hidrata i belančevina, pirinač obiluje vitaminima i mineralima i daje najviše energije zbog čega je idealna namirnica za sportiste i sve one koji su izloženi većem fizičkom naporu.

Ne sadrži štetne masnoće i ima nizak sadržaj natrijuma, pa se zbog toga preporučuje svima koji imaju povišen krvni pritisak. Integralni pirinač deluje umirujuće na mozak i nervni sistem.

Od vitamina sadrži: B1, B2, B6, vitamin E i D, a od minerala gvožđe, kalijum, magnezijum, kalcijum, cink. Opna integralnog pirinča bogata je vlaknima koja stimulišu pražnjenje creva.

Pirinač sadrži dosta hranljivh mateija i povoljno deluje na organizam kod sledećih bolesti: anemija, ateroskleroza, bolesti mokraćnih puteva, bolesti srca i krvnih sudova, visok krvni pritisak, bolesti pluća, dijabetes, dijareja, nesanica, osteoporoza, poremećaj metabolizma, rak debelog creva, sprečava pojavu bubrežnih bolesti, stresa, hroničnog umora.

Pakovanje 1kg rf

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top