Sočivo zeleno organsko 500g Beyond

580 RSD

Sočivo sadrži najveći odnos proteina po kaloriji, prehrambenih vlakana i ostalih esencijalnih nutrijenata.

Sočivo zeleno organsko 500g

Organsko zeleno sočivo od svih mahunarki sadrži najveći odnos proteina po kaloriji, prehrambenih vlakana i ostalih esencijalnih nutrijenata.

U svetu je sočivo jedna od najrasprostranjenijih mahunastih biljaka. Ova namirnica ima visok sadržaj belančevina, dijetetskih vlakana, minerala i vitamina.

Brže se priprema i lakše vari od drugih mahunarki. Lepo se kombinuje sa povrćem, ali i sa pirinčem i ječmom. Osobama sa osetljivim organima za varenje preporučuje se pasirano sočivo kuvano sa začinima (nana, majoran, lovor, kari, kim).

Od minerala sadrži veće količine gvožđa, magnezijuma, fosfora, cinka, molibdena, kalijuma, a bogato je i vitaminom B. Preporučuje se u vegetarijanskoj ishrani, dok se zbog velike količine purina ne preporučuje u ishrani obolelih od gihta.

U 100 grama sočiva sadrži 48 posto proteina i 46 posto vlakana od ukupnih preporučenih dnevnih potreba, zbog čega se preporučuje i u dijetalnoj prehrani, a sadrži i nezasićene masti koje čuvaju srce. T

Ima ima veće količine folata, koji je potreban trudnicama, izrazito je dobar izvor proteina za osobe koje primenjuju neki od oblika vegetarijanske ishrane.

Sadrži veću količinu ugljenihidrata i proteina povoljnih za ishranu sportista pa omogućuje veći unos vlakana, zaštitnog saveznika u razvoju srčanih oboljenja i dijabetesa. Osim što je ukusno i lako dostupno, sočivo je jeftinija alternativa mesu, a puno se lakše i priprema.

Kako bi bila lakše svarljiva, uvek je stavljajte u kipuću vodu, a vreme termičke obrade zavisi o vrsti koju kupite .

Prema sastavu makro i mikronutrijenata, nema velike razlike između smeđeg, zelenog, crvenog sočiva.

Međutim, globalno gledajući, sve vrste sočiva sadrže polifenole, fitosterole i saponine koji imaju pozitivno dejstvo na ukupno zdravlje. Različite vrste sočiva imaju približno sličan nutritivni sastav,

Zdravo je jer:

Priprema:

Pre kuvanja potapa u vodi, a kuvanje traje od 25 do 45 minuta.

Sastav:

Organsko sočivo

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 1473kJ/352Kcal

Proteini 25g

Ugljeni hidrati 63g

od kojih šećeri 2g

Masti 1 g

Od kojih zasićene masne kiseline 0g

Biljna vlakna 10g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top