Sočivo zeleno organsko 500g Beyond

580 RSD

Zeleno sočivo sadrži najveći odnos proteina po kaloriji, prehrambenih vlakana i ostalih esencijalnih nutrijenata.

Sočivo zeleno organsko 500g

Organsko zeleno sočivo se ističe kao jedna od najhranjivijih mahunarki, budući da sadrži visok procenat proteina u odnosu na kalorije, bogato je prehrambenim vlaknima i drugim esencijalnim nutrijentima.

Sočivo je veoma popularna mahunarka širom sveta zbog svoje visoke nutritivne vrednosti. Ono obiluje belančevinama, dijetetskim vlaknima, mineralima i vitaminima, čineći ga dragocenim dodatkom ishrani.

Jedna od prednosti sočiva je brza priprema i laka probavljivost u poređenju sa drugim mahunarkama. Može se sjajno kombinovati sa raznovrsnim povrćem, ali i sa pirinčem ili ječmom. Za osobe sa osetljivim stomakom, preporučuje se pasirano sočivo kuvano sa začinima poput nane, majorana, lovora, karija ili kima.

Bogato je mineralima poput gvožđa, magnezijuma, fosfora, cinka, kalijuma, kao i vitaminom B. Dok je odličan izbor za vegetarijance zbog visokog sadržaja proteina, treba izbegavati njegovu konzumaciju kod osoba koje boluju od gihta zbog visokog nivoa purina.

U 100 grama sočiva nalazi se čak 48% proteina i 46% vlakana od dnevnih preporučenih količina, što ga čini idealnim izborom i u dijetalnoj ishrani.

Takođe, sadrži nezasićene masti koje su korisne za zdravlje srca.

Budući da je bogat izvor folata, neophodnog trudnicama, i dobar izvor proteina za vegetarijance, sočivo se preporučuje u ishrani širokog spektra populacije. Takođe, zbog visokog udela ugljenih hidrata i proteina, korisnih za sportiste, doprinosi i boljoj probavi, smanjenju holesterola, regulaciji šećera u krvi i prevenciji anemije.

Kuvanje sočiva je jednostavno, pri čemu se preporučuje prethodno potapanje u vodi, a zatim kuvanje od 25 do 45 minuta, zavisno od vrste.

U celini, bez obzira na boju, sočivo je izuzetno hranljiva namirnica koja donosi brojne zdravstvene koristi i može se lako integrisati u različite recepte i jelovnike.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 1473kJ/352Kcal

Proteini 25g

Ugljeni hidrati 63g

od kojih šećeri 2g

Masti 1 g

Od kojih zasićene masne kiseline 0g

Biljna vlakna 10g

So 0g

Pakovanje 500g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top